Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Νίκη χωρίς πίεση της Καβάλας επί του Αμαρουσίου

Την τρίτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Καβάλα, επικρατώντας του Αμαρουσίου με 79-58, για την 4η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα και στηριζόμενη στους εντυπωσιακούς Παλάσιο και Σίμονς, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε ένα χαλαρό απόγευμα στην Καλαμίτσα, διατηρώντας την παράδοση που τη θέλει αήττητη στην έδρα της, τη φετινή χρονιά.

Την πρώτη του εμφάνιση μάλιστα με το συγκρότημα της Καβάλας, έκανε και ο Λαμόντ Μάκιντος, που αγωνίστηκε για 8,43 λεπτά, χωρίς να σημειώσει κάποιον πόντο.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη δεν μπόρεσαν σε κανένα σχεδόν σημείο να απειλήσουν τους αντιπάλους τους, με μοναδικούς διασωθέντες τους Χουέρτας και Χαριτόπουλο, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν, τα πολλά φάουλ όμως, αλλά και η αστοχία στα θεωρητικά εύκολα καλάθια, δεν τους επέτρεψαν να φύγουν με το κάτι παραπάνω από την μακεδονική πόλη.

Σαρωτικοί οι Αργοναύτες

Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, εξασφαλίζοντας με το καλημέρα τον ρυθμό τους, αλλά και το προβάδισμα στο σκορ. Χάρη στις εύστοχες ενέργειες των Παλάσιο και Σίμονς, το 11-6 ήρθε με ευκολία, ενώ διατηρήθηκε και στη συνέχεια χάρη στην πολύ καλή λειτουργία της ομάδας και κυκλοφορία της μπάλας.

Οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά το προβάδισμα (14-9, 17-14, 26-21), χάρη στο γρήγορο παιχνίδι και τις αντεπιθέσεις, την ευστοχία στις βολές, αλλά και τον Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος έπαιρνε πάνω του την ομάδα, όταν αυτό χρειαζόταν.

Η απάντηση από τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν ήταν δυναμική, αφού μπορεί ο Κογιαντίνοβιτς να έφερε προς στιγμήν το παιχνίδι στα ίσια, στο 14-14, η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη.

Τα πολλά λάθη και η αστοχία, κυρίως στα τρίποντα, όπου το ποσοστό ήταν μόλις 5/17, προκάλεσαν τον εκνευρισμό στο στρατόπεδο του Αμαρουσίου, με τα φάουλ να ανέρχονται στα 16, έναντι 9 των γηπεδούχων, οι οποίοι ξεφεύγοντας στο σκορ, έφτασαν στο ημίχρονο προηγούμενοι με 39-27.

Ακόμα καλύτεροι στην επανάληψη

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα, αφού οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν, ματαίως, να αντιδράσουν, οι παίκτες της Καβάλας όμως όχι μόνο χαλάρωσαν, αλλά πήραν και τα πάνω τους.

Τόσο οι δύο ξένοι, Παλάσιο και Σίμονς δεν σταματούσαν να φορτώνουν καλάθια την ρακέτα του Αμαρουσίου, όσο και ο Σωτήρης Καραποστόλου που άρχισε να ξυπνά και να σκοράρει κατά ριπάς, εξασφάλισαν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα για την Καβάλα, φτάνοντας το σκορ στο 55-40.

Μετά από ένα επιθετικό κρεσέντο των Καραποστόλου, Γιόροβιτς και Στεφανίδη, οι Αργοναύτες έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 79-58, που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 39-27, 55-40, 79-58.

Καβάλα (Πρίφτης): Παλάσιο 24, Κοστόβ 2, Παπανικολάου, Στεφανίδης 9, Σίμονς 16, Γεωργάκης 3, Τζόροβιτς 6, Καραποστόλου 16, ΜάκΙντος, Αγγελόπουλος 3.

Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπόγιτς 8, Νοέας, Όλρεντ Ακεψιμαΐδης Ουέρτας 18, Χαριτόπουλος 15, Γκαγκαλούδης 5, Γουίντεν 5, Κογιαντίνοβιτς 5, Σιαμάνδουρας, Κόμματος 2.
tovima.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...