Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Επιστροφή στις νίκες για τον ’Aρη

Picture of an Aris FC gameImage via WikipediaΗ κεφαλιά του Τσέζαρεκ και το πλασέ του Πορτίγια, αλλά και η λανθασμένη υπόδειξη του δεύτερου βοηθού Κωτσίρου στο 93' που ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ της Κέρκυρας έδωσαν στον ’ρη την νίκη με 2-0.

Επιστροφή στις νίκες για τον ’Aρη μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Τσέζαρεκ στο 34ο λεπτό και στις καθυστερήσεις του αγώνα με ον Πορτίγια σφράγισαν την νίκη τους. Δίκαια διαμαρτύρονται οι Φαίακες για το ακυρωθέν γκολ του Παρασκευαϊδη.

Ο Έκτορ Κούπερ για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Κέρκυρα επέλεξε την καλύτερη ενδεκάδα που θα επαναφέρει τον ’ρη και πάλι στις επιτυχίες. Ο Αργεντινός με το αγαπημένο του 4-4-2 ξεκίνησε με τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια δεξιά επανέφερε τον Βανγκέλι και αριστερά τον Μίσελ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λαζαρίδης και Οριόλ. Στο χώρο του κέντρου οι Νταφτί και Τόχα θα είναι τα αμυντικά χαφ, με τον Νέτο δεξιά και τον Κάλβο αριστερά. Στην επίθεση οι Κόκε και Τσεζαρεκ

Ο Μπάμπης Τεννές που επιστρέφει στον Βικελίδης , ως φιλοξενούμενος αποφάσισε να ξεκινήσει με τους Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Γκουστάβο και αριστερά τον Κοντοδήμο. Το αμυντικό δίδυμο της Κέρκυρας ήταν οι Μαϊστόροβιτς και Βενέτης. Σε ρόλο κόφτη ο Παρασκευαίδης και οι τετράδα μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά οι: Καλαντζή, Μακρής, Στολτίδης και Επσταίν. Στην κορυφή της επίθεσης ο Τσίγκας.

Το παιχνίδι πολύ γρήγορα βρήκε ρυθμό με τον ’ρη και την Κέρκυρα να δημιουργούν από μια ευκαιρία για γκολ. Στο 9' ο Μίσελ από το ύψος του πέναλτι αστοχεί με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κάλβο.

Στο 11’ είχαμε το λάθος του Οριολ που στέλνει την μπάλα πάνω στον Τσίγκα με τον Έλληνα επιθετικό να βλέπει το Έπσταιν να παίρνει τον Βανγκέλι στο σπριντ και να βρίσκεται απέναντι από τον Σηφάκη. Το πλασέ όμως του Γερμανού πέρασε άουτ.

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο 20 λεπτο ο Κούπερ άλλαξε θέσεις στους μισούς παίκτες της ομάδας. Οι «κίτρινοι» πίεσαν στο μισό γήπεδο μετά το χαλαρό ξεκίνημα και έκλεισαν τους διαδρόμους. Η μπάλα ωστόσο με δυσκολία έφτανε στους επιθετικούς για την ακρίβεια στον Τσέζαρεκ. Οι πολλές σέντρες από τα πλάγια χαλούσαν για την ώρα την εικόνα των «κίτρινων».

Η Κέρκυρα είχε να αντιπαρατάξει την πολύ καλή αμυντική λειτουργιά και την σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού όταν είχαν στα πόδια τους την μπάλα. Οι συχνές προωθήσεις του Γκουστάβο από τα δεξιά ήταν ένα πρόβλημα για την άμυνα του ’ρη με τον Μίσελ να μην μπορεί να τον περιορίσει. Μάλιστα κάποια στιγμή ο Κούπερ ζήτησε από την άμυνα του να είναι πιο σφιχτή.

Ο ’Αρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ να διώξει το άγχος και να ανοίξει την άμυνα της Κέρκυρας. Στο 34ο λεπτό ο Βανγκέλι από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα ο πανταχού παρόν Νέτο έπιασε την κεφαλιά δίνοντας ασίστ στον Τσέζαρεκ με τον Κροάτη με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι «κίτρινοι» του Κούπερ πήραν τα πάνω τους και τρία λεπτά αργότερα ο Κόκε έχασε την ευκαιρία να βρει δίχτυα (τελευταία φορά ήταν στις 11 Απριλίου).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι ζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Οι νησιώτες έβρισκαν πιο εύκολα τους διαδρόμους σε σχέση με τους Θεσσαλονικείς που χωρίς λόγω έδωσαν χώρο στον αντίπαλο κάτι που εκνεύρισε τον Κούπερ. Η απόφαση του Τεννέ να ανεβάσει πιο ψηλά τον Στολτίδη έδωσε μια την δυνατότητα στην ομάδα του να έχει περισσότερο κατοχή της μπάλας και περισσότερα πρόσωπα στην μεγάλη περιοχή του Σηφάκη.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Τα λάθη ήταν πολλά εκατέρωθεν. Βεβιασμένες προσπάθειες και από τους 22 ποδοσφαιριστές κυρίως στο χώρο του κέντρου. Χαρακτηριστική είναι η φάση στο 60ο λεπτό όταν ο Ναφτί αντί να δώσει στο Ρουίζ που έκανε κίνηση προς τα καρέ της Κέρκυρας και χωρίς πίεση την έστειλε πάνω στον Βενέτη.

Η πρώτη ευκαιρία που χάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Ναφτί να πετάει μπροστά για τον Ρουιζ, όμως το πλασέ του ήταν πάνω στα χέρια του Κωνσταντόπουλου.

Μετά την χαμένη ευκαιρία του Ρουίς η Κέρκυρα διαμαρτύρεται για την απόφαση του δεύτερου βοηθού Κώτσιρα να καταλογίσει ως οφ σαίτ το γκολ του Παρασκευαΐδη με κεφαλιά. Το ποδοσφαιριστή της Κέρκυρας κάλυπτε ο Τόχα.

Και ενώ οι Φαίακες διαμαρτύρονται για το μη καταλογισμό του γκολ που πέτυχαν οι Θεσσαλονικείς βρήκαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ σφραγίζοντας την νίκης τους. Ο Ρουίς στον αιφνιδιασμό πάσαρε στον Πορτίγια και αυτός πλάσαρε σωστά κάνοντας το 2-0.
Πηγή: www.gazzetta.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...