Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και στην Ιταλία

Η απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών φαίνεται πως δεν είναι φαινόμενο μονάχα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην Ιταλία επανέφεραν το μέτρο με τις ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας να απαγορεύουν την μετακίνηση οπαδών έξι ομάδων.

Έξι παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος κρίθηκαν υψηλού κινδύνου για δημιουργία επεισοδίων και οι ιταλικές ποδοσφαιρικές αρχές αποφάσισαν να διεξαχθούν μόνο με την παρουσία των φιλάθλων των γηπεδούχων ομάδων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 3 έως 5 Δεκεμβρίου και πρόκειται για τους εξής: Λάτσιο-Ίντερ, Κιέβο-Ρόμα, Μίλαν-Μπρέσια, Λέτσε-Τζένοα, Κατάνια-Γιουβέντους και Τσεζένα-Μπολόνια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές του «κάλτσιο» εφαρμόζουν το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών. Πριν από τρία χρόνια τέτοια εποχή, το διήμερο 24-25 Νοεμβρίου,  η ιταλική λίγκα δεν είχε επιτρέψει στους οπαδούς και των 15 φιλοξενούμενων ομάδων να παρακολουθήσουν τα εκτός έδρας ματς.

Σχετικά με τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής που χαρακτηρίστηκαν υψηλού κινδύνου, αποφασίστηκε η απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών εξ αιτίας της μεγάλης αντιπαλότητας που υπάρχει με τις συγκεκριμένες ομάδες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά επεισόδια. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά στο Καμπιονάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...