Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ήθελαν και οι δύο τη νίκη, αλλά έμειναν στο «Χ». Ατρόμητος και Εργοτέλης 1-1

SpVgg Fürth : Atromitos Athen 2010/11Image by Färdder via FlickrΉθελαν και οι δύο τη νίκη, αλλά έμειναν στο «Χ». Ατρόμητος και Εργοτέλης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο Περιστέρι και δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας. Σαγκανόφσκι και Λεάλ τα γκολ, δοκάρι ο Μπούντιμιρ.

Το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Εργοτέλη ήταν μοιρασμένο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, ενώ από εκεί και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι. Οι Κρητικοί, ωστόσο, ήταν αυτοί που θέλησαν να απειλήσουν πρώτοι, μόλις στο 2' με τον Μπούντιμιρ να βγάζει τη σέντρα και τον Λεάλ να κάνει το πλασέ πάνω στην κίνηση από καλή θέση και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Όμως, οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου προσπαθούσαν μόνο με σέντρες να απειλήσουν τον Μιχαηλίδη, κάτι που είδαν ότι δεν είχε αποτέλεσμα. Έτσι, ο Ατρόμητος πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Ανρί Καμαρά, έχασαν ευκαιρίες και έφτασαν νωρίς στην επίτευξη ενός τέρματος. Στο 3' ο Γάλλος επιθετικός γύρισε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τάτος δεν είχε σωστή θέση και το πλασέ του κατέληξε πάνω από την εστία του Δασκαλάκη και στο 6' ήρθε το γκολ σε μια φάση που ξεκίνησε πάλι από τον Καμαρά.

Αυτός έβγαλε την πάσα στον Μπρίτο, που κέρδισε τις κόντρες και κατάφερε να κάνει το σουτ, το οποίο σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Εργοτέλη. Η μπάλα όμως πήρε πορεία προς τα δίχτυα, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων προσπάθησαν να διώξουν και ο Σαγκανόφσκι μπήκε στη φάση και ευνοήθηκε από τις κόντρες, «γράφοντας» το 1-0 για την ομάδα του. Το γκολ αυτό έδωσε άλλον αέρα στον Ατρόμητο που συνέχισε να πιέζει, με τους Κρητικούς να δείχνουν ότι δεν μπορούν να αντιδράσουν. Στο 14' ο Καμαρά έκανε και πάλι τα κόλπα του μπαίνοντας στην περιοχή, όπου εκεί τον σταμάτησε ωραία ο Δασκαλάκης.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπέτο με ωραίο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ και στο 23' οι Περιστεριώτες έχασαν νέα ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν ο Μπρίτο δεν πρόλαβε να πλασάρει από κοντά, μετά το γύρισμα του Καμαρά. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση που δημιούργησαν οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη στο πρώτο μέρος, με αυτούς του Εργοτέλη να αρχίζουν να βγαίνουν μπροστά και κυρίως από στημένες φάσεις να προσπαθούν να πετύχουν την ισοφάριση, κάτι που δεν έγινε, καθώς απείλησαν μόνο στο 29' με δυνατό σουτ του Ολίσε έξω από την περιοχή.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι και είχαν τα ηνία του αγώνα, όμως στο 58' μια κεφαλιά του Μπούντιμιρ πέρασε άουτ, ενώ στο 64' λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ με διαφορά δυο τερμάτων, καθώς ο Καμαρά έκανε πάσα με το τακουνάκι στον Μπρίτο, αυτός έπιασε το σουτ, που κόντραρε στον Ρουμπάκη και κατέληξε κόρνερ. Αφού δεν έγινε το 2-0, ήρθε η ισοφάριση για τον Εργοτέλη στο αμέσως επόμενο λεπτό, μετά το τραγικό λάθος του Μελισσά στην προσπάθειά του να γυρίσει πίσω την μπάλα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Λεάλ και πλάσαρε ιδανικά τον Μιχαηλίδη.

Το γκολ αυτό ξύπνησε τους παίκτες του Ατρομήτου, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαν αξιοποιηθεί ώστε να απειλήσουν τον Δασκαλάκη, και στο 68' έχασαν διπλή ευκαιρία, με το σουτ του Φαβάλι να περνάει άουτ και την κεφαλιά του Σφακιανάκη από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από σέντρα του Μελισσά, ο να έχει την ίδια κατάληξη. Παρά ταύτα, ο Εργοτέλης θα μπορούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ και να πετύχει την ανατροπή στο 71', όμως το εκπληκτικό σουτ του Μπούντιμιρ από πλάγια θέση απέκρουσε ο Μιχαηλίδης.

Έτσι, το παιχνίδι πήρε «φωτιά» στο τελευταίο τέταρτο και στο 79’ ο Δασκαλάκης μπλόκαρε την κεφαλιά του Καμαρά, ενώ στο 84' ο Μπούντιμιρ έστειλε την μπάλα με δυνατό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και στο 88' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεάλ «έγλειψε» το δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε, ωστόσο, στα τελευταία λεπτά να ανατρέψει την κατάσταση δίχως να τα καταφέρει, με τον Γιώργο Δώνη να είναι έξαλλος θεωρώντας ότι οι παίκτες του Εργοτέλη καθυστερούσαν αρκετά, ώστε να ροκανίσουν το χρόνο, κάτι που είπε ο τεχνικός του Ατρομήτου στον Καραγεωργίου, και τον κόσμο να μην είναι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του. Με αυτόν τον τρόπο το 1-1 έμεινε παρέμεινε στο Περιστέρι, αποτέλεσμα που μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο.
Πηγή: www.gazzetta.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...