Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Γκουαρδιόλα: Το μυαλό μας στον Παναθηναϊκό και όχι στη Ρεάλ

Η Μπαρτσελόνα ξεχνά το el classico της Δευτέας με τη Ρεάλ και επικεντρώνεται στον αγώνα της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό (21:45, NET) στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου επί αθηναϊκού εδάφους ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο 39χρονος Καταλανός προπονητής ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει ροτέϊσον και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Τόσο ο Γκουαρδιόλα, όσο και ο Μπούσκετς που εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισαν πως δεν θα δεχτούν ερωτήσεις για τη ...Ρεάλ, αλλά οι Καταλανοί δημοσιογράφοι όλο και το γυρόφερναν, προσπαθώντας να βγάλουν κάτι για το ντέρμπι.

Σύμφωνα με τον Γκουαρδιόλα το ματς της Τετάρτης δεν έχει καμιά σχέση με το ντέρμπι που θα δώσει η ομάδα του με τη Ρεάλ. “Την Τετάρτη παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ που είναι μεγάλη διοργάνωση και πρέπει να κερδίζεις πάντα για να προχωράς.” . Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λογική για ροτέισον στο ματς με τον Παναθηναϊκό και ότι θα παρατάξει την καλύτερη ομάδα, γιατί η Μπαρτσελόνα δεν έχει ακόμα προκριθεί. Θα βάλω αυτούς που πιστεύω ότι θα πάρουν το ματς. Ξέραμε από την αρχή ότι βρισκόμαστε σε δύσκολο όμιλο και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε προκριθεί”.

Η Μπαρτσελόνα την τελευταία δεκαετία έχει έρθει άλλες δυο φορές στην Αθήνα και δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό. “Αυτό αποδεικνύει πόσο δύσκολη είναι η διοργάνωση. Ελπίζω αύριο να σπάσουμε παράδοση και στατιστικές” είπε ο προπονητής της Μπάρτσα που (με Ριβάλντο) έχασε τον Απρίλιο του 2002 στη Λεωφόρο με 1-0 από το πέναλτι του Μπασινά, στη φάση των “8” του Τσάμπιονς Λιγκ. Και στους ομίλους, τον Οκτώβριο του 2005, όταν ο Βύντρα αντάμωσε με τον Ροναλντίνιο, η Μπάρτσα έφυγε με 0-0 από το ΟΑΚΑ.

Ο Γκουαρδιόλα επεσήμανε πως είναι μειονέκτημα για την ομάδα του το γεγονός ότι δεν γνωρίζει πως θα παρατάξει ο Φερέιρα τον Παναθηναϊκό. “Ξέρουμε από Πόρτο, από Μάλαγα όχι όμως και τώρα στο νέο του πόστο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε. Η άφιξη ενός νέου προπονητή φέρνει ενθουσιασμό και σίγουρα αυτό θα ισχύσει και στον Παναθηναϊκό...”

Κατέληξε λέγοντας πως ο στόχος της Μπαρτσελόνα είναι να νικήσει τον Παναθηναϊκό και στο τελευταίο ματς στην Βαρκελώνη με αντίπαλο την Ρούμπιν Καζάν να υπερασπιστεί την πρώτη θέση.

“Είναι εύκολο να συγκεντρωθούμε στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Γιατί παίζεται η πρόκριση και η πρώτη θέση, και θέλουμε να προκριθούμε από αύριο . Σεβόμαστε απόλυτα τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας δύσκολος και επικίνδυνος αντίπαλος. Δύο φορές έχει έρθει η Μπαρτσελόνα στην Αθήνα και δεν έχει κερδίσει αυτό τα λέει όλα και για’ αυτό πρέπει να κερδίσουμε" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σέρχιο Μπούσκετς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...