Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Sportingbet: 11% αύξηση στοιχημάτων

Η Sportingbet Plc ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της χρήσης 2010-11 από 1/8/2010 μέχρι 31/10/2010. Ενισχυμένο κατά 11% ήταν το ποσό των στοιχημάτων του πρώτου τριμήνου του 2010 το οποίο ανήλθε σε £513,9 εκατ. (Q1 2009: £463,2 εκατ.) ενώ ενισχυμένα κατά 5% ήταν και τα καθαρά έσοδα τα οποία ανήλθαν σε £51,1 εκατ. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν και από την αποχώρηση της εταιρείας από τις αγορές της Γαλλίας και της Νορβηγίας.

Πιο συγκεκριμένα τα καθαρά έσοδα από τα αθλητικά στοιχήματα ανήλθαν σε £36,8 εκατ., ενώ τα καθαρά έσοδα από το καζίνο και τα παιχνίδια ανήλθαν σε £10,8 εκατ. και τα καθαρά έσοδα από πόκερ ανήλθαν σε £3,5 εκατ. Το EBITDA του πρώτου τριμήνου του 2010 αυξήθηκε κατά 17% και ανήλθε σε £11,3 εκατ.

Σημειώνεται ότι υπάρχει εποχικότητα στον συγκεκριμένο τομέα όπου παραδοσιακά το πρώτο και το τέταρτο τρίμηνο είναι πιο αδύναμα σε σύγκριση με το δεύτερο και το τρίτο όπου συγκεντρώνονται τα πιο πολλά αθλητικά γεγονότα διεθνώς. Παράλληλα, η επιβολή νέων φόρων καθώς και οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες συνετέλεσαν στα χαμηλότερα αποτελέσματα σε σύγκριση με το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.
Ο Andrew McIver, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα: «Είμαστε ικανοποιημένοι με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2010. Η Sportingbet συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, ανάπτυξη η οποία ενισχύεται από την σημαντική αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας, την συνεχώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη των καταναλωτών για συναλλαγές μέσω διαδικτύου καθώς και την αντίληψη που έχουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι όσον αφορά στις ευκαιρίες που υπάρχουν στον online αθλητικό στοιχηματισμό. Τα ανωτέρω οικονομικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της επιχείρησης. Επιπλέον η είσοδός μας σε νέες γεωγραφικά αγορές, όπως σε αυτή της Ρωσίας, καταδεικνύει τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του Ομίλου.»

1 σχόλιο:

  1. Να δούμε πότε θα ξυπνήσουν οι Έλληνες πολιτικοί να επιτρέψουν τον τζόγο και να αρχίσουμε να μαζεύουμε όλα αυτα τα έσοδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...