Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Serie A: Καταρρέει η Ίντερ

squadraImage by maurobrock via FlickrΗ κατηφόρα της Ίντερ συνεχίζεται, καθώς ηττήθηκε από την Κιέβο με 2-1 και είναι στο -9 από τη Μίλαν. Σημαντική εκτός έδρας νίκη της Γιουβέντους επί της Τζένοα (2-0).

Από το κακό στο χειρότερο πάει η Ίντερ, που με σταθερό ρυθμό επιστρέφει στην προ 2006 εποχή... Οι «νερατζούρι» μετρούσαν τρεις σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη και τις έκαναν τέσσερις, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Κιέβο στη Βερόνα! Τα πράγματα, μάλιστα, είναι ακόμη πιο... μαύρα για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, καθώς στο 38ο λεπτό ο Ετό με κουτουλιά α λα Ζιντάν χτύπησε τον Σέζαρ και όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, τον περιμένει πολύ βαριά «καμπάνα» μέσω βίντεο! Στον αγωνιστικό τομέα, η Ίντερ ήταν και πάλι κακή, βρέθηκε πίσω στο σκορ από την κεφαλιά του Πελισιέ στο 29', στο δεύτερο ημίχρονο έκανε δύο καλές ευκαιρίες, αλλά ο Σορεντίνο αντέδρασε σωστά και στο 82' ο Μοσκαρντέλι με κοντινή προβολή έγραψε το 2-0. Το τελικό 2-1, που αφήνει τους «νερατζούρι» στο -9 και την 6η θέση, διαμόρφωσε ο Ετό από κοντά στο 92'.

Η άλωση της Γένοβας

Με κορυφαίο τον Μίλος Κράσιτς η Γιουβέντους επιβλήθηκε της Τζένοα με 2-0 στο «Λουίτζι Φεράρις» και παραμένει στο κυνήγι της Μίλαν. Ο Σέρβος μέσος επέστρεψε στην ενδεκάδα των «μπιανκονέρι» μετά την τιμωρία του και ήταν η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πιο αποτελεσματική η ομάδα του Τζίτζι Ντελ Νέρι εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, σε αντίθεση με την ομάδα της Γένοβας και κατάφερε να προηγηθεί στο 18' όταν ένα... ακίνδυνο σουτ του Μαρκίσιο βρήκε σε αντίπαλο αμυντικό, χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Εντουάρντο την έστειλε άθελά του στα δίχτυα του. Στο 23' ο Κράσιτς με μία εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με πλασέ από δύσκολη γωνία διπλασίασε τα τέρματα της «Μεγάλης Κυρίας».

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 27', όταν το σουτ του Κρισίτο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στοράρι, ενώ ορθώς ακυρώθηκε τέρμα του Τόνι στο 33', καθώς ο Ιταλός επιθετικός χρησιμοποίησε το χέρι του. Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμη καλύτερο από το πρώτο και αμφότερες οι ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα, με το σουτ του Καρχά να καταλήγει και πάλι στο δοκάρι του Ιταλού τερματοφύλακα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι φιλοξενούμενοι πήραν τους τρεις βαθμούς, ανεβαίνοντας στην 3η θέση.

Τα υπόλοιπα ματς

Από εκεί και πέρα, η Λάτσιο έχασε δύο βαθμούς και είναι πλέον στο -3 από τη Μίλαν μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Πάρμα, που προηγήθηκε με τον Κρέσπο για να ισοφαρίσει ο Φλόκαρι, ενώ η Παλέρμο με τον Μίκολι να σκοράρει μετά από πολλούς μήνες, καθώς απουσίαζε λόγω σοβαρού τραυματισμού, επιβλήθηκε εκτός έδρας της Τσεζένα με 2-1 και έπιασε την Ιντερ στην 6η θέση.

Μόλις ένα βαθμό πίσω είναι η Σαμπντόρια που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πατζίνι που πέτυχε χατ-τρικ, νίκησε εκτός έδρας με 3-2 την Λέτσε σε ένα ματς-θρίλερ, παίρνοντας και το πρώτο τρίποντο από την ημέρα που τέθηκε εκτός ομάδας ο Κασάνο.

Το γκολ του Τερλίτζι στο 84' έδωσε στην Κατάνια τη νίκη με 1-0 επί της παραπαίουσας Μπάρι και έτσι οι Σικελοί βελτίωσαν τη θέση τους στην κατάταξη, ενώ η Κάλιαρι με τον Ρομπέρτο Ντοναντόνι να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της, πέρασε από το «Μάριο Ριγκαμόντι» με το 2-1 επί της Μπρέσια, ανατρέποντας την κατάσταση μέσα σε τρία λεπτά!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο (20/11)
Ρόμα-Ουντινέζε 2-0 (24' Μενέζ, 55' Μποριέλο)
Μίλαν-Φιορεντίνα 1-0 (45' Ιμπραΐμοβιτς)

Κυριακή (21/11)
Τζένοα-Γιουβέντους 0-2 (18' αυτ. Εντουάρντο, 23' Κράσιτς)
Μπρέσια-Κάλιαρι 1-2 (20' πεν. Καράτσιολο-63' Μάτρι, 66' Κόντι)
Κατάνια-Μπάρι 1-0 (84' Τερλίτζι)
Τσεζένα-Παλέρμο 1-2 (24' Μπογκντάνι-11' Ίλισιτς, 51' Μίκολι)
Κιέβο-Ίντερ 2-1 (29' Πελισιέ, 82' Μοσκαρντέλι-92' Ετό)
Λέτσε-Σαμπντόρια 2-3 (72' Ντι Μικέλε, 83' Ντιαμουτένε-8',41',88' πεν. Πατζίνι)
Πάρμα-Λάτσιο 1-1 (23' Κρέσπο-45' Φλόκαρι)
Νάπολι-Μπολόνια
Πηγή: www.gazzetta.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...