Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

H απίστευτη Μπαρτσελόνα, διέσυρε τη Ρεάλ με 5-0

Ποιο ντέρμπι και ποιο classico; Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχτηκε το “ματς της χρονιάς”, με μια απίστευτη Μπαρστελόνα να παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο και να διασύρει με 5-0 τη Ρεάλ του Μουρίνιο!

Ό,τή ήθελε έκανε στον αγωνιστικό χώρο του “Καμπ Μου”, μπροστά σε 98.772 φιλάθλους η Μπάρτσα για την οποία σκόραραν οι Τσάβι (10'), Πέδρο (18'), Βίγια (55' 58') και Ζεφρέν (91').

Η Μπαρτσελόνα ήταν σαρωτική, με τους παίκτες της να αλλάζουν πάσες σαν να μην υπάρχουν λευκές φανέλες στον αγωνιστικό χώρο. Από τα στόπερ μέχρι τους εξτρέμ και από τους πλάγιους μπακ μέχρι τους μέσους και τον σέντερ φορ, οι “μπλαουγκράνα” έκαναν επίδειξη υψηλής τεχνικής και άφησαν με την... όρεξη τον Ζοζέ Μουρίνιο που ήθελε να πανηγυρίσει στη Βαρκελώνη.

Τα γκολ της Μπαρτσελόνα -και τα πέντε ανεξαιρέτως- ήταν ποδοσφαιρικά “ποιήματα”, με τους ποδοσφαιριστές του Γκουαρντιόλα να βγαίνουν κατά βούληση στην πλάτη της μαδριλένικης άμυνας. Ο δύσμοιρος Ίκερ Κασίγιας εξελίχθηκε σε... ήρωα, σταματώντας μόνος του όσες περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των Καταλανών μπόρεσε.

Ακόμα και τις στιγμές που η Ρεάλ έπαιρνε την μπάλα, δεν μπορούσε να απειλήσει σε καμία περίπτωση το τέρμα του Βαλντές, αφού η μπάλα χανόταν με συνοπτικές διαδικασίες με το ασφυκτικό πρέσινγκ της “Μπάρτσα”.

Στο τέλος του αγώνα η ένταση... μετουσιώθηκε σε μία κόκκινη κάρτα. Ο Σέρχιο Ράμος κλότσησε εγκληματικά τον Μέσι, αμέσως μετά χτύπησε τον Πουγιόλ και πλέον κινδυνεύει με μεγάλη ποινή.

Η Μπαρτσελόνα ανέβηκε με αυτόν τον τρόπο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά ακόμα και αυτό δεν συγκρίνεται σε τίποτα με το ίδιο το γόητρο που προσφέρει μία νίκη, πολλώ δε μάλλον με αυτήν την έκταση, σε ένα ντέρμπι με τη Ρεάλ.

Το φιλμ του αγώνα

6' ΔΟΚΑΡΙ: Καταπληκτικό αριστερό ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μέσι, στο δεξί δοκάρι του Κασίγιας. Η φάση σημειώθηκε σε στιγμή δίλεπτης "πολιορκίας" στην εστία της Ρεάλ.
10΄ ΓΚΟΛ (1-0:): Καρποφορεί η σαρωτική υπεροχή της Μπαρτσελόνα. Από εξαιρετική διαγώνια πάσα του Ινιέστα, ο Μαρτσέλο δεν μπόρεσε να κόψει, ξεπετάχτηκε στον κενό χώρο ο Τσάβι που πλάσαρε τον Κασίγιας και άνοιξε το σκορ
12΄ Πρώτη φάση για τη Ρεάλ. Ο Βαλντές απέκρουσε σε κόρνερ καλό σουτ του Ντι Μαρία
14' Πολύ καλή μπαλιά του Ρονάλντο από αριστερά, ο Αμπιντάλ πρόλαβε την τελευταία στιγμή να κόψει την μπάλα, αλλά αν αυτή δεν έβρισκε στο σώμα του Βαλντές, θα κατέληγε στα δίχτυα.
18' ΓΚΟΛ (2-0): Καταπληκτική αλλαγή παιχνιδιού από τον Τσάβι που βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Βίγοα. Αυτός έκανε τη διείσδυση από αριστερά και την παράλληλη σέντρα και από κοντά ο Πέδρο δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το δεύτερο γκολ
27' Αφού άλλαξαν πάνω από 25 πάσες οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι έβγαλε στον κενό χώρο στον Πέδρο, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Κασίγιας.
31' Ένταση στον αγωνιστικό χώρο με αψιμαχίες, μετά την ενέργεια του Ρονάλντο να σπρώξει τον Γκουαρντιόλα όταν εκείνος δεν του έδωσε γρήγορα την μπάλα για να εκτελέσει ένα πλάγιο.
35' Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο, η μπάλα πέρασε ξυστά άουτ
38' Η Ρεάλ ζήτησε πέναλτι, όταν ο Βαλντές για να διώξει έπεσε στα πόδια του Ρονάλντο. Δεν βρήκε μπάλα, ο Ρονάλντο έπεσε από τα χέρια του τερματοφύλακα στο πόδι του.
43' Αγκωνιά του Καρβάλιο στον Μέσι που έκανε ...θεάτρο και έπεσε κάτω. "Σηκώ πάνω" του φώναζε εκνευρισμένος από τον πάγκο ο Μουρίνιο! Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον Μέσι.
47' Φάση διαρκείας στην περιοχή της Ρεάλ, ο Βίγια από καλή θέση απέτυχε να σκοράρει
52' Κάθετη πάσα του Μέσι, τετ-α-τετ του Τσάβι με τον Κασίγιας που απέκρουσε το πρώτο πλασέ, στην επαναφορά δεύτερο πλασέ μόλις άουτ.
55' ΓΚΟΛ (3-0): Έξοχη ασίστ του Μέσι στον κενό χώρο, οριακά από θέση οφσάιντ ο Βίγια πλασάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα
58' ΓΚΟΛ (4-0): Μακρινή κάθετη πάσα του Μέσι στον Βίγια που πλάσαρε ιδανικά τον Κασίγιας στην έξοδο του
77' Δυνατό σουτ του Μπόγιαν απέκρουσε σωτήρια ο Κασίγιας
91' ΓΚΟΛ (5-0): Από ασίστ του Μπόγιαν, ο Μπόγιαν σημειώνει το πέμπτο γκολ
93' ΚΟΚΚΙΝΗ: Ο Σέρχιο Ράμος έκανε σκληρό φάουλ στον Μέσι, στη συνέχεια έσπρωξε στο πρόσωπο τον Πουγιόλ και αποβλήθηκεΣΚΟΡΕΡ: 10' Τσάβι, 18' Πέδρο, 55' 58' Βίγια, 91' Ζεφρέν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Εντουάρντο Ιτουράλδε Γκονζάλεθ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βαλντές, Βίγια, Μέσι, Πουγιόλ - Ρονάλντο, Πέπε, Αλόνσο, Κασίγιας, Kαρβάλιο, Ράμος, Κεντίρα
ΚΟΚΚΙΝΗ: 93' Ράμος

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αμπιντάλ, Πικέ, Πουγιόλ, Άλβες, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τσάβι (86' Κεϊτά), Μέσι, Βίγια (76' Μπόγιαν), Πέδρο (87' Ζεφρέν)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο (61' Αρμπελόα), Καρβάλιο, Πέπε, Ράμος, Αλόνσο, Κεντίρα, Εζίλ (46' Λ.Ντιαρά), Ρονάλντο, Ντι Μαρία, Μπενζεμά
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...