Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Η τύχη ....χτύπησε πράσινο: ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 0-1 ! (VIDEO)

Η τύχη ....χτύπησε πράσινο και ο Παναθηναϊκός «απέδρασε» από την Τούμπα κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 1-0 ! Η ομάδα της Αθήνας έστειλε... μήνυμα στον Πειραιά πως αθα παλέψει μέχρι το τέλος για να υπερασπιστεί τον τίτλο του! Με γκολ από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Νίνη στο 10ο λεπτό, οι «πράσινοι» έφυγαν νικητές από τη Θεσσαλονίκη, μολονότι αγωνίστηκαν χωρίς τον ηγέτη και και πρώτο τους σκόρερ, τον Σισέ και παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 43', όταν αποβλήθηκε ο Σπυρόπουλος.

Με Κοντρέρας και 4-4-1-1
Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Κοντρέρας κανονικά στην σύνθεσή του, δίπλα στον Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας. Ο Χαλκιάς ήταν στο τέρμα με τους Σνάουτσνερ και Λίνο στα δύο άκρα. Πάμπλο Γκαρσία και Τσουκαλάς τα αμυντικά χαφ, ο Βιεϊρίνια αριστερά, ο Ετό δεξιά και ο Ιβιτς στην πλάτη του προωθημένου Σαλπιγγίδη σε 4-4-1-1.

Με Γκοβού κορυφή και Λέτο, Λάζαρο να αλλάζουν πλευρές
Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα από την πλευρά του, ελλείψει Σισέ, ξεκίνησε με τον Γκοβού στην κορυφή της επίθεσης, τον Λέτο δεξιά και τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά, με τους δύο τελευταίους να αλλάζουν πλευρές κατά τη διάρκεια του ματς. Ο Τζόρβας ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Μαρίνο, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλο στην άμυνα και τους Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, Νίνη στην μεσαία γραμμή σε σχήμα 4-3-3.

Προβάδισμα με γκολάρα Νίνη
Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο παιχνίδι πετυχαίνοντας τον σκοπό του. Μετά από την προειδοποίηση του Κατσουράνη στο 6', η μπάλα στήθηκε λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Νίνη να σκοράρει στο 10' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Χαλκιά, ο οποίος είχε μπροστά του και τον Τσιρίλο, που πήγε μεν να βοηθήσει, αλλά μάλλον έκανε χειρότερα...



Μετά την «παγωμάρα» ανέβηκε ο ΠΑΟΚ
Το γρήγορο γκολ του Νίνη «πάγωσε» την φλογισμένη Τούμπα, αλλά και τον ΠΑΟΚ, που μπήκε στο παιχνίδι μετά το 25λεπτο, όπου πήρε τα ηνία του αγώνα και με μπροστάρη τον Βιεϊρίνια άρχισε να απειλεί την εστία του Τζόρβα. Ο πορτογάλος μεσοεπιθετικός, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Βύντρα (ο Μαρίνος δεν μπορούσε να τον μαρκάρει αποτελεσματικά) και οργάνωσε το παιχνίδι του Δικεφάλου.

Στο 26' από σέντρα του Βιεϊρίνια, ο Τζόρβας προσπάθησε ανεπιτυχώς να απομακρύνει με τη γροθιά του τη μπάλα, ο Ιβιτς έκανε την κεφαλιά, αλλά από την πλάτη του Καντέ, η μπάλα κατέληξε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι, στην πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ. Δέκα λεπτά αργότερα σουτ του Σαλπιγγίδη απέκρουσε ο Τζόρβας, ενώ η καλύτερη στιγμή ήρθε ένα λεπτό αργότερα με σουτ-κεραυνό του Βιεϊρίνια στο οριζόντιο δοκάρι!

Κι ενώ το παιχνίδι όδευε προς το ημίχρονο, ο Σπυρόπουλος είδε νωρίτερα την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφού ο Τριτσώνης μέσα σε 8 λεπτά έδειξε δύο φορές κίτρινη κάρτα στον αριστερό μπακ του «τριφυλλιού» για φάουλ πάνω στον Ετο, με συνέπεια οι «πράσινοι» να μείνουν με παίκτη λιγότερο από το 43'. Ο Φερέιρα «θυσίασε» τον Γκοβού για να βάλει στην θέση του Σπυρόπουλου στο αριστερό άκρο τον Ιωαννίδη και έτσι ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς φορ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Χάβος έριξε στη μάχη τον Μουσλίμοβιτς αντί του Σνάουτσνερ, με τον Ετο να οπισθοχωρεί δεξί μπακ, τον Μούσλι να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και τον Σαλπιγγίδη και στο 60' έβαλε και τον Αθανασιάδη αντί του Τσουκαλά μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2, με τον νεαρό φορ να πηγαίνει δίπλα στον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ πίεζε την άμυνα του Παναθηναϊκού που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, αλλά οι πράσινοι με κορυφαίο τον Καντέ άντεχαν. Μεγάλη ευκαιρία ο Δικέφαλος έχασε στο 58', όταν μετά από σέντρα του Λίνο, ο Τζόρβας έμεινε... κολλημένος στην εστία του και ο Ιβιτς πετάχθηκε βάζοντας την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ! Στο 68' ο Μαρίνος σαν... από μηχανής Θεός, έβαλε σωτήρια την προβολή προ του Αθανασιάδη σε συρτή σέντρα του Σαλπιγγίδη σώζοντας την ομάδα του.

Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 75', όταν ο Κοντρέρας είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Λέτο και έτσι και ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε να παίξει στο τελευταίο τέταρτο με δέκα παίκτες. Παρόλα αυτά ο Δικέφαλος συνέχιζε να πιέζει και στο 80' ο Τζόρβας απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ δυνατό σουτ του Πάμπλο Γκαρσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...