Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Σφοδρή επίθεση κατά Βαρδινογιάννη και 5 όροι Βγενόπουλου για τον Παναθηναϊκό

Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον οποίο δεν θεωρεί, όπως είπε, «μέλος της λεβέντικης οικογένειας Βαρδινογιάννη». Σε συνέντευξη Τύπου ο εμπνευστής και υπέρμαχος της πολυμετοχικότητας στον Παναθηναϊκό άφησε σοβαρές αιχμές κατά του «Τζίγκερ», από τον οποίο ζητά να λογοδοτήσει για τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ που χρεώθηκε η ΠΑΕ για το γήπεδο του Βοτανικού. Αυτός είναι ένας από τους πέντε όρους του «Mr MIG» για να συμμετάσχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία ο ίδιος απαίτησε το πρωί με εξώδικο.
Στο μεγαλύτερο μέρος της δίωρης συνέντευξης Τύπου, ο κ.Βγενόπουλος άφηνε αιχμές για τη διοίκηση και τις επιλογές του Γιάννη Βαρδινογιάννη και μεταξύ άλλων είπε: "Αυτό είναι το πρόβλημα με τη βασιλεία. Τους λεβέντες Κρητικούς Βαρδή, Θόδωρο και Γιώργο Βαρδινογιάννη να τους διαδέχεται ο Τζίγκερ". Κατηγόρησε συγκεκριμένα τον κάτοχο του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ για τρείς συγκεκριμένους λόγους.

Πρώτον, άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Βαγγέλη Σαμαρά, πληρεξούσιο της ΠΑΕ για το θέμα του γηπέδου. Υποστήριξε ότι η ΠΑΕ χρεώθηκε με 10,5 εκατομμύρια ευρώ για το έργο και παρουσιάστηκαν μόνο μακέτες μέχρι να εξαντληθεί το κεφάλαιο, τη στιγμή που το νέο γήπεδο της Λάρισας κόστισε συνολικά 26 εκατομμύρια.

Δεύτερον, χαρακτήρισε ως παγκόσμια πρωτοτυπία την αδρανοποίηση των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Σημείωσε ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα μία εταιρία που "βουλιάζει". Σε αυτήν την περίπτωση, ο μεγαλομετοχος δεν δικαιούται να "αδρανοποιήσει" το ποσοστό του λίγο πριν την πτώχευση, "οπότε δεν μπορεί να το κάνει ούτε ο κ.Βαργινογιάννης".

Τρίτιν, ακόμα και αν θεωρήσει νόμιμη την παραπάνω κίνηση, αυτή αντιτίθεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν οι μέτοχοι το 2009. Αυτό προβλέπει δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων όταν κάποιος θέλει να πουλήσει το ποσοστό του, αλλά και υποχρέωση διορισμού μελών στο ΔΣ της ΠΑΕ, προκειμένου να μην καταστεί αναγκαία η προσφυγή στο Πρτοδικείο.

Οι 5 όροι για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Ο κ.Βγενόπουλος αποκάλυψε ότι το πρωί έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ, ζητώντας να ξεκινήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος θεωρεί ότι το ποσό αυτό φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ σημείωσε ότι θα απαιτεί συχνά αυξήσεις ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ποσοστό Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ.

Για να συμμετάσχει όμως στην ΑΜΚ, ο κ.Βγενόπουλος εθεσε πέντε απαράβατους όρους. Το κυριότερο είναι ότι ζητά από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να απολογηθεί άμεσα για το "φιάσκο της ΓΗΠΕΛ" και τα 10,5 εκατομμύρια που έκαναν φτερά.

Ταυτόχρονα, ζητά να καταργηθεί το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των μετόχων και να υπογραφεί νέο, ώστε  να καταργηθεί το δικαίωμα προτίμησης και να επαναδιαπραγματευτεί το θέμα της εκπροσώπησης στο ΔΣ της ΠΑΕ, για το οποίο μάλιστα πρότεινε περιορισμό των μελών.

Αν ικανοποιηθεί ο παραπάνω όρος, τότε απαιτεί να απαρνηθεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης το δικαίωμα ψήφου του στο ΔΣ. Χαρακτηριστικά ο κ.Βγενόπουλος σημείωσε: "Όσο έχει έστω και ένα μέλος στο συμβούλιο, εγώ λεφτά δεν βάζω".

Εκτός των όρων που έθεσε στον κ.Βαρδινογιάννη, εξέφρασε και ένα αίτημα προς τους υπόλοιπους μετόχους, αλλά και προς τους επιφανείς Παναθηναϊκούς. Τους ζήτησε να ενεργοποιηθούν στην ΑΜΚ, καθώς μόνος του δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Τέλος, έθεσε και έναν όρο στους οπαδούς. Με το νόμο πειθαρχικό κώδικα να προβλέπει μεγάλες ποινές, απαίτησε να σταματήσουν τα επεισόδια στο γήπεδο, τα οποία πλήττουν οικονομικά την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...