Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Euroleague: Πρώτη νίκη ο Ολυμπιακός στο Top 16

Με μεγάλη εμφάνιση στο τελευταίο 10λεπτο, ο Ολυμπιακός νίκησε 83-65 την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του Top 16 και πανηγύρισε το πρώτο του «τρίποντο» στη Β΄ φάση της διοργάνωσης (είχε ηττηθεί από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Γαλατασαράι).

Με πολλή ενέργεια στο παρκέ η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς ήταν εξαιρετική στο πρώτο 10λεπτο, ξέφυγε ακόμη και με 14 πόντους στο δεύτερο, αλλά στην τρίτη περίοδο έπαθε «μπλακ άουτ» από την άμυνα ζώνης των Τούρκων, οι οποίοι έφτασαν στην ισοφάριση (53-53).

Στο τελευταίο 10λεπτο, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σεμιναριακό μπάσκετ και με 6 στα 5 τρίποντα κατάφεραν όχι μόνο να νικήσουν, αλλά και να πάρουν μία σημαντική διαφορά η οποία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια.

Πλέον, η συνάντηση της ερχόμενης εβδομάδας στην Κωνσταντινούπολη, αποκτά χαρακτήρα «τελικού» και για τις δύο ομάδες, που ισοβαθμούν στον όμιλο (2 ήττες, 1 νίκη) κι όπως γίνεται αντιληπτό ο χαμένος του αγώνα στη γειτονική χώρα θα περιορίσει στο ελάχιστο τις ελπίδες πρόκρισης, έστω και μέσω της δεύτερης θέσης.

Ο Βασίλης Σπανούλης με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών, αλλά ο άνθρωπος που άλλαξε τη ροή του ματς στην 4η περίοδο ήταν ο Κώστας Σλούκας, που τελείωσε το ματς με 15 πόντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...