Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνημα με το δεξί για την Ελλάδα - Κέρδισε τη Σουηδία με 51-79

-Πρώτος σκόρερ ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 13 πόντους-Σκόραραν όλοι οι παίκτες της Εθνικής


Η Ελλάδα νίκησε με 51-79 τη Σουηδία, για τον δεύτερο αγώνα του 4ου ομίλου στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, χωρίς να δυσκολευτεί μετά το 5΄όπου και ήταν πίσω στο σκορ, έχοντας πάρει σκορ από όλους τους παίκτες της.

Οι Σπανούλης, Μπράμος, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μαυροκεφαλίδης ήταν η πρώτη πεντάδα για την Εθνική μας που ξεκίνησε αγχωμένα έχοντας σαν αντίπαλο μονάχα τον... Τζέφρι Τέιλορ που σκόραρε τους 8 πρώτους πόντους για τη Σουηδία, κάνοντας το 8-2 στο 5'. Τα πολλά λάθη (7), κράτησαν για ώρα την Εθνική πίσω στο σκορ

Ένα τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη (8:25"), έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του Τρινκιέρι και ένα ακόμα του Στράτου Περπέρογλου (9:32") ανέβασε τη διαφορά στο +4 (11-15).

Η Ελλάδα μπήκε φουριόζα στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Γιάννη Μπουρούση να έχει 10 πόντους και να μαζεύει 6 ριμπάουντ σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Με ένα επιμέρους σκορ συνολικά, 4-25, έκανε το 11-4 του 5', 15-29 στο 14' και μόνο η κοκορομαχία του Βασίλη Σπανούλη (3ο φάουλ) με τον Ρας, έκοψε για πολύ λίγο τον ρυθμό της Ελλάδας.

Ένα τρίποντο του Σλούκα στο 18:30" έδωσε και πάλι την αφύπνιση που χρειαζόταν η ομάδα και πήγε στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +18.

Οι τυπικά γηπεδούχοι Σουηδοί προσπάθησαν να τρέξουν με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, παίρνοντας κάποιους πόντους σε αιφνιδιασμούς αλλά η απάντηση της Ελλάδας ήταν άμεση με πέντε πολύτιμους πόντους από τον Στράτο Περπέρογλου (τρίποντο και δίποντο από ποστάρισμα), βοηθώντας την Ελλάδα που είχε ξεκινήσει μουδιασμένα και πάλι, ελαφρώς.

Το τελευταίο δεκάλεπτο θα έλεγε κανείς ότι κύλησε διαδικαστικά από πλευρά Ελλάδας και ο Αντρέα Τρινκιέρι δοκίμασε κάποια πράγματα στο παρκέ.

Τα αρκετά λάθη (16 και οι δυο) δεν στοίχισαν σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας που κάθε τους λάθος, σχεδόν, ήταν δικοί μας πόντοι.

Η Ελλάδα έδειξε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και "έψαχνε" συνεχώς τον κατάλληλο παίκτη για να σκοράρει (13 ασίστ έναντι 7).

Πρώτος σκόρερ από πλευράς Ελλάδας ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 13 πόντους, αλλά ακολούθησαν σε απόδοση αρκετοί παίκτες, ενώ από την άλλη πλευρά, πέρα του Τζέφρι Τέιλορ υπήρχε το χάος με τον Γίονας Γερέμπκο να έχει απλά κάποιες καλές στιγμές.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...