Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Λιθουανός διεθνής ζωγράφισε τη σβάστικα στην τσάντα του

Την έντονη αντίδραση ακόμα και του λιθουανικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η ενέργεια του Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς κατά τη διάρκεια της αναχώρησης της αποστολής για τη Σλοβενία


Πολιτικές διαστάσεις πήρε η ενέργεια του λιθουανού φόργουορντ Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς να ζωγραφίσει μια σβάστικα στην τσάντα του κατά τη διάρκεια της αναχώρησης της εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

«Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τέτοιες αντισημιτικές πράξεις που υποδηλώνουν φυλετικό μίσος» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το λιθουανικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήσε η προειδοποίηση από την ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «όλα τα μέλη της λιθουανικής εθνικής ομάδας υπακούουν τους παγκόσμιους κανόνες της ανθρώπινης και της αθλητικής ηθικής, ανάμεσα στην οποία ξεχωρίζει ο σεβασμός της εθνικότητας και της θρησκείας όλων των ανθρώπων».

Από την πλευρά του ο παίχτης ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του αναφέροντας σε δήλωσή του ότι «σέβομαι όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας. Δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω τον οποιονδήποτε. Λυπάμαι πολύ και ζητώ συγγνώμη για την απερίσκεπτη πράξη μου».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...