Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ούτε στο πιο τρελό όνειρο! Λίβερπουλ – Αρσεναλ 5 -1 (video)

Πριν την επίσκεψη στο «Ανφιλντ» είχε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα. Μετά τη λήξη του μεγάλου ματς απέκτησε και την κατοχή της μπάλας. 


Πόσα ψέματα όμως μπορούν να πουν οι αριθμοί και οι στατιστικές; Στην περίπτωση του Λίβερπουλ – Αρσεναλ θα μπορούσαν να απαριθμηθούν έως τα πέντε: όσα γκολ πρόλαβαν να βάλουν οι Κόκκινοι στους Λονδρέζους, τους οποίους διέλυσαν με 5-1 και τους άφησαν εκτεθημένους αγωνιστικά και βαθμολογικά υπό τον κίνδυνο της απώλειας της κορυφής. Αυτή από την οποία οι νικητές μείωσαν την απόσταση και μπήκαν εκ νέου στο παιχνίδι του τίτλου.


Φυσικά στην προκειμένη περίπτωση το «πρόλαβαν» δεν είναι περιπαιχτικό, μα άκρως ρεαλιστικό. Η Λίβερπουλ έζησε το έζησε το κορυφαίο 20λπετο της εποχής… Μπρένταν Ρότζερς, με τους Κανονιέρηδεν να βιώνουν έναν ανείπωτο δράμα. Στα πρώτα 20 λεπτά λοιπόν κάθε επίθεση των γηπεδούχων μύριζε γκολ. Τέσσερις φορές η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, με τον Σέζνι να κινδυνεύει από το… πολύ σκύψιμο και μάζεμα. Ακόμα μία φορά ακούστηκε ο ήχος από το σίδερο, ενώ 4-5 οι φορές που το τόπι σφύριζε αριστερά, δεξιά και πάνω από τον Πολωνό τερματοφύλακα που ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του.

Η καλή για τους μεν και κακή για τους δε αρχή έγινε μόλις στα 70 δευτερόλεπτα. Ο Τζέραρντ εκτέλεσε το φάουλ και ο Σκρτελ που δεν ήταν οφσάιντ (σ.σ.: ήταν ο Στάριτζ που όμως δεν ακούμπησε τη μπάλα) με το γόνατο νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο. Μόλις οκτώ λεπτά αργότερα το σκηνικό θα επαναλαμβανόταν με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά στο πιο εντυπωσιακό του, καθώς ο Σκρτελ θα κάρφωνε τη μπάλα με πολύ δύσκολη άπιαστη γυριστή κεφαλιά. Μετά τα στημένα, θα έρχονταν και τα άπειρα λάθη στη μεσαία γραμμή από τους φιλοξενούμενους. Κάθε κλέψιμο όμως έβγαινε σε ευκαιρία ή γκολ, με τους Κανονιέρηδες να τα έχουν κυριολεκτικά χαμένα και να μην θυμίζουν σε τίποτα ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα.

Στο 12′ ο Στάριτς μετά από κάθετη του Λουίς Σουάρες αστόχησε σε τετ α τετ και στο επόμενο λεπτό ο Ουρουγουανός εκτέλεσε ένα φανταστικό φάουλ με κατεύθυνση συστημένη για το αριστερό «παραθυράκι», στο οποίο απογειώθηκε όμως ο Σέζνι και στην επαναφορά ο Τουρέ ολομόναχος έστειλε τη μπάλα άουτ. Η μεγαλύτερη είδηση σε αυτό το εκπληκτικό σκορ ήταν πως δεν έβαλε ούτε ένα ο αρχισκόρερ της Λίβερπουλ. Στο 17′ ήρθε και το 3-0 και πάλι με ταχύτατη αντεπίθεση. Ο Χέντερσον έσωσε στον Σουάρες και εκείνος πέρασε την παράλληλη για τον Στέρλινγκ που πλάσαρε ανενόχλητος. Ωσπου φτάσαμε και στο… μαρτυρικό 20′, όπου η κάθετη του Κοουτίνιο έβγαλε τον Στάριτζ ανάμεσα σε Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, τους οποίους πέρασε σαν σταματημένους και πλάσαρε διαγώνια για το 4-0.

Σε όλα αυτά η Αρσεναλ δεν είχε να αντιτάξει απολύτως τίποτα! Πούλημα της μπάλας, δημιουργική σκέψη στο μηδέν και σε όλες τις μονομαχίες οι παίκτες της έβγαιναν δεύτεροι στη μπάλα. Αντιθέτως, η Λίβερπουλ καθοδηγήθηκε μαεστρικά από τον αρχηγό της που εκτός από τα στημένα, δεν άφηνε να περάσει τίποτα στο κέντρο, έχοντας επίσης τον Χέντερσον σε εξαιρετική κατάσταση. Στην επανάληψη όπου ο ρυθμός δεν γινόταν να συνεχιστεί σε αυτό το παρανοϊκό τέμπο, οι Λονδρέζοι εξακολουθούσαν να μην μπορούν να παίξουν μπάλα. Εκείνο που… μύριζε ήταν το πέμπτο γκολ στην εστία τους που τελικά ήρθε στο 52′, όταν ο Στέρλινγκ νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Σέζνι. Στο 68′ η Αρσεναλ έφτασε ανέλπιστα στο γκολ. Ο Τζέραρντ ανέτρεψε τον Οξλειντ-Τσάμπερλαϊν και ο Αρτέτα σημάδεψε σωστά στο πέναλτι.

Στο 72′ ο Αρτέτα θα υποχρέωνε τον Μινιολέ σε εκπληκτική απόκρουση στην αριστερή γωνία του και μέχρι το φινάλε δεν θα άλλαζε τίποτα στο σκορ και τη διάθεση του αγώνα. Η Αρσεναλ θα έχανε για μόλις δεύτερη φορά στα 14 τελευταία μεταξύ τους και για δεύτερη φορά θα δεχόταν τέσσερα γκολ πριν το ημίχρονο (2001 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Οσο για τους γηπεδούχους: μέσα στην χαρά τους θα έβλεπαν ότι είχαν το 19ο δοκάρι τους στη σεζόν (πέντε περισσότερα από τον δεύτερο στη λίστα), νούμερο που σίγουρα τους έχει στερήσει βαθμούς. Αλλά ένα τέτοιο απόγευμα στο «Ανφιλντ» ποιος είχε όρεξη να ασχολείται με στατιστικά και… σίδερα!

* Η Λίβερπουλ έβαλε πέντε γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Αρσεναλ για πρώτη φορά από το 1964. Εκείνο το 5-0 ήταν και η μεγαλύτερη νίκη της!

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Φλάναγκαν, Σισοκό, Τζέραρντ (77′ Αϊμπ), Σκρτελ, Κόλο Τουρέ, Κουτίνιο, Χέντερσον, Λουίς Σουάρες (85′ Ιάγο Ασπας), Στέρλινγκ, Στάριτζ (66′ Αλεν)

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μονρεάλ (60′ Γκιμπς), Γουίλσιρ, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Όξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν, Αρτέτα, Ζιρού (60′ Ποντόλσκι), Οζίλ (60′ Ροζίτσκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...