Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός, σκόρπισε την Εφές (78-60)

Ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετό για να διαλύσει την ομάδα του Αγγέλου και να πάρει φόρα για το ντέρμπι


Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι στην κρισιμότερη καμπή του Τορ-16 να θυμηθεί ξανά τον καλό του εαυτό. Εκείνον που είχε τρομάξει για τρεις μήνες όλη την Ευρώπη και είχε σκορπίσει ενθουσιασμό στους φίλους του. 


Η νίκη, αλλά κυρίως η εμφάνιση στο παιχνίδι με την Εφές βοήθησε τα μέγιστα σε αυτό τον στόχο, ενώ έδειξε πως βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής. Το 78-60 δεν περιγράφει ικανοποιητικά τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων καθώς και το εντυπωσιακό πεντάλεπτο στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι μοίραζαν πόντους και θέαμα. Ούτε φυσικά την ανωτερότητά του σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης που του επέτρεπε να ανεβοκατεβάζει τον ρυθμό ανάλογα.

Ευστοχία για όσκαρ

Η επιλογή της τουρκικής ομάδας για το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν να αποτρέψει τον Ολυμπιακό από γρήγορες επιθέσεις. Ο Αγγέλου είχε πάμπολλες απουσίες στη φροντ λάιν και ήξερε πως η υπόθεση ριμπάουντ θα ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα του. Έτσι έψαξε τη γρήγορη άμυνα και τις άμεσες επιστροφές. Και ενώ αρχικά έδειξε να τα καταφέρνει ήρθε το 8/8 του ξεκινήματος το οποίο έφερε στο νταμπλ σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. Στην ουσία το παιχνίδι είχε τελειώσει πριν καλά κακά ξεκινήσει, καθώς η ανατροπή έμοιαζε με άπιαστο όνειρο. Οι Τούρκοι πάντως μάζεψαν λίγο τη διαφορά και πήγαν στα αποδυτήρια στο -7.
Κρίθηκε από νωρίς

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης όμως έβαλαν τέλος σε κάθε… απατηλό όνειρο. Με ένα εντυπωσιακό 15-0 στο διάστημα ως το 26ο λεπτό ο Ολυμπιακός εκτόξευσε τη διαφορά και παράλληλα έδωσε θέαμα στους φίλους του. Η διαφορά πλέον είχε ξεφύγει και οι φιλοξενούμενοι από εκεί και πέρα προσπάθησαν να τη μειώσουν. Έκαναν ένα σερί δέκα αναπάντητων πόντων, αλλά αυτό ξύπνησε τους παίκτες του Μπαρτζώκα που ήδη είχαν ρίξει το ρυθμό τους. Έφτασαν μέχρι και το +24 και απλά ως το τέλος έκαναν το παιχνίδι τους για να πάρουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους. Έτσι θα πάνε με την ιδανική ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-12, 36-29, 62-43, 78-60

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 9 (1), Ντάνστον 13, Σπανούλης 16 (1), Περπέρογλου 6, Σλούκας 5 (1), Κόλινς 2, Σίμονς 2, Μπέγκιτς 10, Πρίντεζης 2, Μάντζαρης, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13(3).

ΕΦΕΣ: Μπαλμπάι 9, Οσμάν 8 (1), Βασιλειάδης 4 (0/3δ., 1/2τρ., 1/2β., 1ρ., 1κλ σε 21′), Μπατούκ 6 (2), Ερντέν 2, Γκονλουμ 2, Σαβάνοβιτς 5, Πλάνινιτς 13, Κοσούτ 4, Μπιέλιτσα 7 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...