Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Μάλαγα και μπαίνει σε περιπέτειες

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση και ηττήθηκε 87-71 στη Μάλαγα, στην 6η αγωνιστική του Τοπ 16 της Ευρωλίγκα. Θυμίζουμε, την επόμενη Πέμπτη, οι Πράσινοι υποδέχονται τον Ολυμπιακό. 


Σε μια από τις χειρότερες φετινές βραδιές του, ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα από τη Μάλαγα (71-87) στην Ανδαλουσία, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στο Top-16 της Ευρωλίγκας και για τον 5ο όμιλο.


Οι 5/6 τρίποντες «βόμβες» στο πρώτο δεκάλεπτο σε συνδυασμό με την έφεση του στη δημιουργία (6ασ.) βοήθησαν τον Παναθηναϊκό όχι μόνο να «κοιτάξει στα μάτια» την Ουνικάχα Μάλαγα, αλλά και να πετύχει την ανατροπή...

Οι «πράσινοι» με 3/3 τρίποντα του Κάρι, που πάτησε παρκέ στο 6', και με τον Φώτση να κερδίζει φάουλ από τον Σαμπόνις στην εκπνοή του δεκαλέπτου ξέφυγαν με +3 (20-23), ενώ με τον Αμερικανό να παραμένει «ζεστός» (5 σερί πόντοι, 1 τρίποντο) και στη δεύτερη περίοδο η διαφορά έφτασε και στους +7 (23-30, στο 13').

Η «πράσινη» άμυνα, ωστόσο, δεν απέδωσε σωστά (κάτι που φαίνεται και από τους 44 πόντους που δέχθηκε στο ημίχρονο), οι Ισπανοί απάντησαν με 5/6 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο και η Μάλαγα πέτυχε την ανατροπή αρχικά με σερί 8-0 (31-30 στο 15'), ενώ χάρη σε λάθη του Γιάνκοβιτς στο τελευταίο λεπτό πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +2 (44-42).

Ένα τετράλεπτο σεμιναριακής άμυνας από πλευράς Παναθηναϊκού βοήθησε τους «πράσινους» στην τρίτη περίοδο να γυρίσουν το εις βάρους τους 52-46 και να προηγηθούν με επιμέρους σκορ 2-11 με 54-57 στο 26'. Από κει και πέρα, όμως, η ελληνική ομάδα έπαθε «μπλακ άουτ».
Το προσωπικό επιθετικό ρεσιτάλ του Κάνερ Μέντλεϊ (5 σερί πόντοι, 1 τρίποντο) βοήθησε τους γηπεδούχους να πετύχουν την ανατροπή και να κλείσουν την περίοδο στο +4 (61-57).

Στον επίλογο του αγώνα ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να περιορίσει τα τρίποντα των παικτών του Πλάθα και η Μάλαγα αρχικά με τον Κάνερ-Μέντλεϊ από τα 6.75 και εν συνεχεία με τον Τούλσον μπόρεσε να ξεφύγει με 74-63 στο 36' και να φτάσει τελικά στην επιβλητική νίκη με διαδοχικούς πόντους του Γκρέιντζερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...