Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

BINTEO - Πανιώνιος - Εργοτέλης 0-1

Αν και έπαιζε με 9 παίκτες, ο Εργοτέλης με το γκολ του Διαμαντάκου πήρε μια τεράστια νίκη (0-1) στην Νέα Σμύρνη και παράλληλα έβαλε τον Πανιώνιο σε περιπέτειες!


Γκολ ο Διαμαντάκος και... εξάποντο ο Εργοτέλης, ο οποίος βγήκε νικητής στη μάχη παραμονής στη Νέα Σμύρνη. Τι και αν από το 73' οι Κρητικοί έπαιζαν με εννέα παίκτες, βρήκαν τα αποθέματα, κράτησαν το μηδέν και με σύμμαχο την ψυχραιμία του νεαρού φορ πήραν πολύτιμους βαθμούς. 


Χωρίς ρίσκο και φάσεις!

Μάχη παραμονής στη Νέα Σμύρνη, αλλά οι δυο ομάδες είχαν ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν. Το θέαμα φτωχό, με τον Πανιώνιο να έχει την υπεροχή, όχι όμως και τις λύσεις για να απειλήσει την εστία του Στοΐκοβιτς που έκανε ντεμπούτο στην εστία των Κρητικών. Στον αντίποδα, ο Εργοτέλος με τον Ιμπραΐμ στην ενδεκάδα του κρατούσε χωρίς πρόβλημα το μηδέν και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις από τα πλάγια κυρίως να σκοράρει.

Οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο λιγοστές, ο Πανιώνιος προσπάθησε από δυο στημένα στο 17' και το 41' να απειλήσει, αλλά από τις εκτελέσεις του Λάζνικ ο Παντίδος δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Αντίθετα, ο Εργοτέλης είχε τη μεγαλύτερη φάση του ματς, όταν ο Διαμαντάκος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Λαμπρόπουλος έσωσε στη γραμμή! Το σκληρό παιχνίδι κυριάρχησε στο α' μέρος με τον διαιτητή να μοιράζει τρεις κίτρινές κάρτες. Στο ντεμπούτο του ο Στοΐκοβιτς δεν είχε πίεση, ενώ ο Ιμπραΐμ τα πήγε καλά στο ανασταλτικό κομμάτι.

Φουλ της... κόκκινης!

Στο ίδιο έρογ θεατές και στην επανάληψη, ο Πανιώνιος ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Ο Κολοβός είχε κάποιες ατομικές ενέργειες, όχι όμως και τις βοήθειες για να γίνει απειλητικός στην αντίπαλη εστία. Ο Εργοτέλης ανέβασε ρυθμό μετά το 60', ισορρόπησε το ματς, αλλά στο 67' δέχθηκε το πρώτο σοκ, όταν ο Μεχία αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Κούμπικ αντικαταστάθηκε από τον Γιοβάνοβιτς, με τους Κρητικούς να μην επηρεάζονται. Μάλιστα, στο 71' ο Χαντί είχε ένα πολύ καλό σουτ. Ωστόσο, σε ένα εξάλεπτο ο Ουζουνίδης είδε την ομάδα να μένει με εννέα παίκτες, με τον Ρέντζα να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Παναγόπουλος φόρτωσε την επίθεση με τον Ντούνη στη θέση του Κουλουχέρη, αλλά ο Ουζουνίδης φρόντισε με τον Κοζορώνη στη θέση του Μπαντιμπανγκά να κλείσει τις τρύπες στα μετόπισθεν. Ο Κολοβός είχε ένα καλό σουτ στο 77', αλλά η απουσία λύσεων στην επίθεση ήταν εμφανής. Οι γηπεδούχοι μετά το 85' βγήκαν όλοι μπροστά και το... πλήρωσαν, αφού στο 86' ο Διαμαντάκος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου και με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0 δίνοντας... εξάποντο στον Εργοτέλη! Βέβαια, ο Πανιώνιος θα μπορούσε να... γλιτώσει τον βαθμό, αλλά τη σουτάρα του Αραβίδη στις καθυστερήσεις έδιωξε εντυπωσιακά ο Στοϊκοβιτς στέλνοντας τη μπάλα να βρει και το κάθετο δοκάρι.

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης (76' Ντούνης), Αυλωνίτης, Κούρος, Παντίδος, Λάσνικ, Κολοβός (87' Παναγιωτούδης), Αραβίδης, Γιάννου

Εργοτέλης: Στοΐκοβιτς, Ρέντζας, Μεχία, Σαρρής, Πίτσος, Ιμπραΐμ, Καρντσόσο, Χαντί, Μπαντιμπανγκά (76' Κοζορώνης), Κούμπικ (70' Γιοβάνοβιτς), Διαμαντάκος (92' Μπουχαλάκης)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...