Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση ντόπινγκ στην άρση βαρών

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της λεγόμενης «dream team» της άρσης βαρών Χρήστος Ιακώβου

Μετά από οκτώ αναβολές και έξι χρόνια ύστερα από την αποκάλυψη της υπόθεσης ντόπινγκ για την εθνική ομάδα άρσης βαρών - παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου - άρχισε την Τετάρτη, στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η δίκη 25 αθλητών, πρώην προπονητή και άλλων παραγόντων του αθλητισμού.


Ο κατάλογος των κατηγορουμένων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γνωστά ονόματα του αθλήματος όπως ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου και οι ολυμπιονίκες, Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου.


Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν αφορά χορήγηση σε αθλητές απαγορευμένης ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής τους διάθεσης και ικανότητας καθώς και χρήση των ουσιών αυτών.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, υπεβλήθη εκ μέρους της υπεράσπισης αίτημα αναβολής το οποίος απορρίφθηκε και η διαδικασία διεκόπη για τις 21 Φεβρουαρίου, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο ενός εκ των δικηγόρων υπεράσπισης.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος υπερασπίζεται τον Χρήστο Ιακώβου, απευθυνόμενος προς το  δικαστήριο είπε «μην δικάσετε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος χωρίς δικηγόρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...