Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο συμβιβασμός έδωσε τη λύση στη διαμάχη Super League με την Football League

Η πολύμηνη διαμάχη μεταξύ Super League και Football League, αναφορικά με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία και πόσες θα προβιβαστούν αντίστοιχα από τη δεύτερη, έλαβε τέλος με μία συμβιβαστική λύση, για την οποία όμως, υπάρχουν αντιρρήσεις από αρκετές ομάδες. 


Πριν τη συνεδρίαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, το διοικητικό συμβούλιο της Football League αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία την πρόταση της Super League για δύο «εισιτήρια» απευθείας ανόδου, παράλληλα με τη διεξαγωγή μπαράζ, μεταξύ του τρίτου των πλέι-οφ της Β' Εθνικής με τον 16ο της μεγάλης κατηγορίας.

Η πρόταση έγινε δεκτή με ψήφους 13 υπέρ, 6 κατά και ένα λευκό. Κατά της πρότασης τάχθηκαν Ηρακλής, Καβάλα, Παναχαϊκή, Κέρκυρα, Αιγινιακός και Αστέρας Μαγούλας, ενώ λευκό ψήφισε ο Ολυμπιακός Βόλου.

Λίγο αργότερα, το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ επικύρωσε αυτήν την απόφαση, και το σήριαλ που ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες το ελληνικό ποδόσφαιρο έλαβε τέλος. Για να γίνει όμως αυτό, υπήρξε κι άλλη μία συμφωνία. Αν η ομάδα που ηττηθεί στο μπαράζ ανήκει στην Football League, θα πάρει και το ποσόν που λαμβάνει η ομάδα της Super League όταν υποβιβάζεται. Κι αυτό κυμαίνεται μεταξύ 150.000-250.000 ευρω.

Ο αγώνας μπαράζ θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ αν οι ομάδες που μετέχουν είναι από τον Νομό Αττικής. Αν δεν έχουν έδρα στο νομό Αττικής θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο που κατά το δυνατό θα απέχει ισομερώς από τις έδρες των δύο ομάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...