Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

VIDEO - Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 3 -1

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έφτασε τους 49 βαθμούς


Ο παίκτης του Ατρομήτου Τάσος Καραμάνος πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια του αγώνα Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στο γήπεδο Περιστερίου.


Σεμινάριο για το πώς να διασύρεις τον αντίπαλο παίζοντας με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μία ώρα παρέδωσε ο Ατρόμητος, «σκορπίζοντας» με 3-1 στο Περιστέρι τον Αστέρα Τρίπολης σε ένα από τα ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής.

Η εξαιρετική ομάδα του Γιώργου Παράσχου έφτασε στους 49 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που παίζει αργότερα με τον Παναθηναϊκό, ενώ το πελοποννησιακό συγκρότημα έμεινε στους 42 και θα βρεθεί στην πέμπτη θέση αν νικήσουν οι «πράσινοι».

Οι Περιστεριώτες αγνοούν τη λέξη ήττα εδώ και 13 αγωνιστικές (τελευταία φορά που έχασαν ήταν στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής με 2-1 από τον Πανιώνιο στη Μέα Σμύρνη), ενώ συνολικά έφτασαν στις 14 νίκες (έχουν και 7 ισοπαλίες). Το,μυαλό τους, πλέον, στρέφεται στη ρεβάνς των προημιτελικών του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στο Περιστέρι, όπου θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση μετά το 0-0 στο Καραϊσκάκη.

Τέσσερα 24ωρα μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα, απολύτως φυσιολογικά, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Για τους Αρκάδες σταμάτησε με αυτό τον τρόπο το σερί των 9 αγωνιστικών που ήταν αήττητοι, καθώς την τελευταία φορά που δεν πήραν βαθμό ήταν στην 14η αγωνιστική, όταν «λύγισαν» με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Η πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι ανήκε στον Αστέρα, όταν στο 6ο λεπτό ο Τσενάμο επενέβη σε δύο χρόνους για να μπλοκάρει το εκτός περιοχής σουτ του Χουάνμα.

Η κατάσταση φάνηκε να παίρνει άσχημη τροπή για τους γηπεδούχους όταν στο 16ο λεπτό ο Σιδηρόπουλος εκτίμησε πως ο Φυτανίδης ήταν τελευταίος παίκτης του Ατρόμητου στο φάουλ επί του Χουάνμα και απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον έμπειρο αμυντικό.

Ενάντια στη ροή του αγώνα, όμως, ήταν οι «κυανόλευκοι» που άνοιξαν το σκορ στο 22ο λεπτό, με τον Καραμάνο να ξεπετάγεται έξυπνα, να προλαβαίνει τους αμυντικούς και να γράφει το 1-0 σε φάουλ του Πίτου Γκαρσία.

Ως τη λήξη του ημιχρόνου ο Ατρόμητος κράτησε εύκολα τον ρυθμό που τον εξυπηρετούσε, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε ούτε φρεσκάδα ούτε ιδέες και ως εκ τούτου δεν έβρισκε λύσεις.

Πιο επιθετικοί στην επανάληψη οι Αρκάδες, δημιούργησαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Λούι στο 52΄(σουτ ελάχιστα άουτ) και Ζησόπουλο στο 55΄ (προβολή άουτ), αλλά στο 69ο λεπτό η ομάδα των δυτικών προαστίων τιμώρησε εκ νέου την αμυντική ολιγωρία τους.

Όπως στη φάση του πρώτου γκολ, ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε και πάλι φάουλ στέλνοντας την μπάλα αυτή τη φορά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ανενόχλητος ο Νάστος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Αφού στο 75ο λεπτό ο Νάστος αποσόβησε τη μείωση του σκορ αποκρούοντας στη γραμμή την κεφαλιά του Ζησόπουλου, στο 77΄ η τραγωδία ολοκληρώθηκε για τον Αστέρα. Ο Πίτου Γκαρσία ανατράπηκε στην περιοχή και το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Ούμπιντες στο 79΄, για το 3-0 σε ένα παιχνίδι που φανέρωσε σημαντική διαφορά  μεταξύ των δύο ομάδων. Το «γκολ της τιμής» για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Χουάνμα στο 88΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...