Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ο Φωτάκης λύτρωσε τον ΠΑΟΚ στο 120' απέναντι στον Εορδαϊκό

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, προκειμένου, ο ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Γιώργος Φωτάκης σκόραρε στο 120' με κεφαλιά χαρίζοντας τη νίκη με 1-0 στον «δικέφαλο» επί του Εορδαϊκού στην Φλώρινα. Κατ' αυτό τον τρόπο αποφεύχθηκαν τα πέναλτι και οι όποιες συνέπειες μπορεί να απέφερε η διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας».

O βαρύς αγωνιστικός χώρος από την χιονόπτωση (σ.σ. είχαν λιώσει τα χιόνια και τα νερά δημιούργησαν λίμνες σε πολλά σημεία του γηπέδου), στην Φλώρινα, δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες του αγώνα και οι ποδοσφαιριστές είχαν δύσκολο έργο.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε σχεδόν ανεκμετάλλευτο, αφού, αν εξαιρεθεί η φάση του 21', όπου ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά και ο Δεληζήσης έδιωξε πριν η μπάλα καταλήξει στην εστία, δεν σημειώθηκε κάτι αξιοσημείωτο.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ιβιτς πέρασε στη θέση του Κριστιάνο και έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ, που έχασε τέσσερις ευκαιρίες για γκολ από το 52' μέχρι το 59'.

Πρώτα με τον Φωτάκη, που σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 52', ακολούθησε ο Σαλπιγγίδης στο 56', με την κεφαλιά του να αποκρούεται από τον Λοντίγκιν.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Σάλπι, έχασε το... άχαστο, αφού, αν και απέφυγε τον τερματοφύλακα του Εορδαϊκού σε άδειο τέρμα σούταρε στα... πουλιά, ενώ στο 59' πλασέ του Παπάζογλου απέκρουσε ο Λοντίγκιν!

Ο Εορδαϊκός προσπάθησε να γίνει απειλητικός στο 66' με τον Προβίδα, ο οποίος έβγαινε τετ α τετ με τον Κρέσιτς, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους, με συνέπεια να αποβληθεί από τον πάγκο της ομάδας της Πτολεμαϊδας, ο αντιπρόεδρος Πόλυς Μυροφορίδης.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 0-0 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Χάβος πέρασε και τον Φιλομένο αντί του Παπάζογλου στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση.

Αυτό δεν ήρθε ούτε στο 92', όταν το σουτ του Ελ Ζαρ έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν. Ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλη ευκαιρία στο 113' με σουτ του Ιβιτς που πέρασε άουτ.

Ο Εορδαϊκός λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στο 116', όταν μετά από κόρνερ ο Μουδούρογλου πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια.

Τελικά η... λύτρωση για τον ΠΑΟΚ και τους 1.000 οπαδούς του που βρέθηκαν στην... παγωμένη Φλώρινα, ήρθε στο 120', με τον Ιβιτς να βγάζει την κάθετη στον Σακελλαρίου, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Φωτάκης στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


8' Σουτ ο Τομαράς έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

11' Σουτ από τον Ελ Ζαρ, πολά μέτρα άουτ.

24' Νέο άστοχο σουτ του Ελ Ζαρ.

52' Σέντρα του Σακελαρίου από αριστερά, η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι στον Φωτάκη, ο οποίος θα κάνει το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

56' Σέντρα του Παπάζολγου από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα.

58' Μπαλιά του Ίβιτς στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος πέρασε και τον Λιντίγκιν, αλλά από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ!!!

71' Ωραία ατομική ενέργεια του Ίβιτς που ξεπέρασε δύο αντιπάλους. αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

115' Σουτ του Ίβιτς, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

120' ΓΚΟΛ 0-1: Σέντρα του Σακελλαρίου, ο Φωτάκης πήρε την κεφαλιά και λυτρώνει τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών).
Κίτρινες κάρτες:Προβίδας, Ριζούλης, Χιντζίδης, Κουτσουρές - Παπάζογλου, Φωτάκης και Φιλομένο.

Εορδαϊκός: Λοντίγκιν, Ριζούλης (63' Καραμπατζάκης), Κουτσουρές, Μπανούσης, Τομαράς (63' Κριτσωτάκης), Κουρούπης, Μουδούρογλου, Τσιανάκας, Δεληζήσης, Χιντζίδης, Προβίδας (100' Ταφαρλής).

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Ζουέλα, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Φωτάκης, Κριστιάνο (46' Ιβιτς), Ελ Ζαρ, Παπάζογλου (91' Φιλομένο), Σαλπιγγίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...