Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η Μενούνος και γαλαξίας αστεριών στον Κλασικό Μαραθώνιο

Mαρία Μενούνος
Πριν λιγα λεπτά έφτασε στο αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ η ομογενής τηλεπαρουσιάστρια Μαρία Μενούνος η οποία θα πάρει μέρος στον Κλασικό Μαραθώνιο για την επέτειο των 2500 χρόνων που θα γίνει την Κυριακή.

Η Μαρία συνοδευόταν από συγγενείς της και έτυχε θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο.

Η παρουσιάστρια του αμερικανικού MTV και όχι μόνο, είναι μια από τις στα που έχουν προβάλει τον Μαραθώνιο στον οποίο θα πάρουν μέρος χιλιάδες ξένοι αλλά και έλληνες μαραθωνοδρόμοι αλλά και απλοί πολίτες.

Με την παρουσία της Πορτογαλίδας Ρόζα Μότα, νικήτριας του Μαραθωνίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1982, καθώς και του Βρετανού Ρον Χιλ που είχε κερδίσει το χρυσό στην αντίστοιχη διοργάνωση του 1969, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνέντευξη Τύπου, εν όψει του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή (09:00).

Το «παρών» έδωσαν ακόμα κορυφαίοι δρομείς, όπως ο Κενυάτης Τζόναθαν Κίπκοριρ και η Ρωσίδα Όλγκα Γκλοκ, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στον αγώνα που, φέτος συμπίπτει με τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα. Επίσης παραβρέθηκε και ο περσινός νικητής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και αθλητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Θεοδωράκος, ο οποίος ζήτησε από τους Αθηναίους να βγουν στους δρόμους και να στηρίξουν με την παρουσία τους και το χειροκρότημά τους την προσπάθεια των αθλητών. Παρούσα ήταν και η αθλήτρια της ΑΕΚ Τίνα Κεφαλά που θα τρέξει για πρώτη φορά στον Κλασικό Μαραθώνιο.

Η 52χρονη Μότα τόνισε ότι η κλασική διαδρομή αποτελεί μοναδική εμπειρία για κάθε αθλητή και πρόσθεσε: «Είμαι εδώ για τους ίδιους λόγους που ήρθα και το 1982 .Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτέλεσε την αφετηρία για την πετυχημένη καριέρα που έκανα».

Ο Ρον Χιλ, 72 ετών σήμερα, αναφέρθηκε στη νίκη του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1969: «Στο 32ο χιλιόμετρο ένας Σκωτσέζος δρομέας μου είπε ότι μπορώ να κατακτήσω το χάλκινο μετάλλιο. Στο 41ο είδα ότι είχα την δυνατότητα να πάω και για το ασημένιο, ενώ λίγο πριν τον τερματισμό είδα τα φώτα στο Παναθηναικό Στάδιο και ένιωσα έντονη συγκίνηση».

Ο Κενυάτης Κίπκοριρ δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ του Ιταλού Στέφανο Μπαλντίνι που στην Ολυμπιάδα της Αθήνας έτρεξε την απόσταση σε χρόνο 2.10.55. «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι στην Ολυμπιακή πόλη της Αθήνας για να τρέξω στον Κλασικό Μαραθώνιο. Όλοι οι αθλητές θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις και το συναίσθημα που νοιώθω είναι υπέροχο».

Αύριο στις 19:30 η εκδήλωση στο Ζάππειο

Την Παρασκευή το απόγευμα (19:30) στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου θα πραγματοποιηθεί η επετειακή εκδήλωση για τα 2.500 χιλιάδες χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα, την  οποία θα παρουσιάσει η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και δημοσιογράφος Μαρία Μενούνος. Η λαμπερή σταρ θα πάρει μέρος αφιλοκερδώς στην εκδήλωση η οποία θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες, το θεατρικό δρώμενο, τις ειδικές βραβεύσεις και την συναυλία με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους Δημήτρη Μπάση, Μαρία Βλάχου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...