Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Χιμένεθ: «Καλύτερη η ΑΕΚ του Παναθηναϊκού»

Τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του θέλησε να δώσει ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη νίκη τους με 1-0 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε πως η ομάδα του έδειξε πως ήταν ανώτερη των αντιπάλων της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έδεσε κόμπο τον προβλέψιμο Παναθηναϊκό.

«Θεωρώ ότι η ανωτερότητα μιας ομάδας απέναντι στην άλλη αποδεικνύεται μέσα στο γήπεδο. Σήμερα νομίζω πως η ΑΕΚ απέδειξε ότι είναι καλύτερη από τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα του Champions League

Θα ήθελα να βαθμολογήσω τους παίκτες μου με 20 με άριστα το 10. Ακόμα, θα θελα να αφιερώσουμε τη νίκη αυτή στους φιλάθλους μας. Κερδίσαμε δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα», τόνισε.

«Ένας μεγάλος επιθετικός όπως ο Σισέ είχε μόλις ένα σουτ στην εστία. Η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός ήταν στο 44ο λεπτό. Είχαμε πάθος, πειθαρχία και πίστη στον αυτό μας. Οι νίκες δεν ανήκουν στους προπονητές, αλλά στους φιλάθλους, τους παίκτες και όλο το προσωπικό της ομάδας.

Αν όλα πάνε καλά το Δεκέμβριο θα παίζει η ΑΕΚ όπως θέλουμε.Νομίζω δέσαμε κόμπο τον Παναθηναϊκό. Εγώ και οι συνεργάτες μου κινούμαστε σε πολύ γρήγορους ρυθμούς για να μάθουμε όλους τους αντιπάλους μας».

Νιόπλιας: «Δεν μπορούσαμε»


Δίκαιη χαρακτήρισε ο Νίκος Νιόπλιας τη νίκης της ΑΕΚ επί της ομάδας του, αποδίδοντας την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στο επιθετικό κομμάτι στις πολλές απουσίες που είχε.

Όπως τόνισε, οι παίκτες του ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να πιέσουν και το γρήγορο γκολ της Ένωσης έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα γι' αυτούς.

«Η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια το παιχνίδι γιατί μπήκε πολύ καλά σε αυτό και μετά της ήταν εύκολο να ελέγξει το ρυθμό. Το τελευταίο μισάωρο προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να ανατρέψουμε το σκορ και το αποτέλεσμα, όμως πέρα από τη φάση του Ζιλμπέρτο δεν κάναμε άλλη. Όποια ομάδα προηγούταν θα έπαιρνε μεγάλο προβάδισμα -αφού και οι δυο αντίπαλοι προέρχονταν από ευρωπαϊκά παιχνίδια- και αυτή ήταν η ΑΕΚ», σχολίασε.

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε και την καλύτερη εικόνα, αλλά τα προβλήματά μας ήταν πάρα πολλά και κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Συν τις άλλοις δεχθήκαμε και ένα φτηνό γκολ. Ο αντίπαλος αποκτάει ψυχολογικό προβάδισμα, είναι ντέρμπι, μετά παίρνει άλλο αέρα», πρόσθεσε αναφορικά με τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην κακή εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του.

Μάλιστα, δεν δίστασε να παραδεχθεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Μέχρι το 70' ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ότι δεν πίεζε. Δεν μπορούσε».

«Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι του Σαββάτου για να μειώσουμε τη διαφορά» ήταν η απάντηση του για το τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...