Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Υπερασπίστηκε το +11 ο Πανελλήνιος και προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ παρά την ήττα

Την πρόκρισή του στο φάιναλ-φορ του EuroCup πανηγυρίζει ο Πανελλήνιος, καθώς μπορεί να ηττήθηκε στην Ισπανία από την Γκραν Κανάρια με 75-68, ωστόσο υπερασπίστηκε τη διαφορά των 11 πόντων (81-70) με την οποία είχε νικήσει στον πρώτο ματς που είχε γίνει στην Αθήνα.
Οι παίκτες του Ζούρου έδειχναν να έχουν παραδώσει τα... όπλα στα τέλη του τελευταίου δεκαλέπτου, αφυπνίστηκαν όμως χάρη στον οίστρο του Μου - Μου, ο οποίος χάρισε στην ομάδα του τη σπουδαία επιτυχία.
Ο Πανελλήνιος άρχισε μουδιασμένα τον αγώνα, κάνοντας πολλά λάθη στην επίθεση. Το αποτέλεσμα ήταν οι Ισπανοί να χτίζουν μια διαφορά, βγάζοντας αιφνιδιασμούς και όντας εύστοχοι από μέση απόσταση.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα περίπου τρία πριν από την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Ζούρο στο πάγκο της ομάδας του να πονοκεφαλιάζει από την εμφάνιση των παικτών του. Η είσοδος του Χαραλαμπίδη και η άνοδος του Οουενς βοήθησαν τον Πανελλήνιο να ανακάμψει και μάλιστα να περάσει μπροστά στο σκορ (21-20) στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου.

Ο Σάντερς από την γραμμή των 6.25μ «πυροβολούσε» το καλάθι του Πανελληνίου, με τον Χαραλαμπίδη όμως να απαντά καίρια σε αυτόν τον άτυπο διαγωνισμό των τριών πόντων. Η ομάδα του Ζούρου θυμήθηκε τον κακό επιθετικό πρόσωπο που παρουσίασε στο πρώτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να πάθει μπλακ άουτ προς το τέλος του ημιχρόνου και να βρεθεί να χάνει με 39-30, κλείνοντας τελικά το πρώτο μέρος με μια διαφορά επτά πόντων εις βάρος του (39-32).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι «Ολυμπιονίκες» ήταν άνευροι επιθετικά και ουσιαστικά μόνο ο Οουενς απειλούσε το καλάθι της Γκραν Κανάρια. Ο Κάρολ πήρε τη σκυτάλη από τον Σάντερς για τους γηπεδούχους οι οποίοι πέντε λεπτά και εννιά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της 3η περιόδου πήραν διαφορά πρόκρισης (49-37).

Ο Πανελλήνιος στη συνέχεια έσφιξε την άμυνα, αλλά συνέχισε να μην μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και οι Ισπανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Οι παίκτες της Γκραν Κανάρια όμως δεν είχαν υπολογίσει τον Μπλάκνεϊ, ο οποίος στα τελευταία λεπτά... σεληνιάστηκε και ουσιαστικά έκανε τα πάντα. Ο Μου - Μου κατέβασε τη διαφορά από τους 17 και 15 πόντους στους εννέα. Οι γηπεδούχοι αγχώθηκαν, έχασαν εύκολες επιθέσεις και πλέον το παιχνίδι κινήθηκε στα μέτρα του Πανελληνίου που χάρη στην ψυχή των παικτών του Ζούρου πήρε μια μεγάλη πρόκριση στην Ισπανία, παρά την ήττα με 68-75.
Τα δεκάλεπτα: 20-12, 39-32, 54-45, 75-68

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...