Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Μοναδική Ιντερ, "πάτησε" 3-1 τη Μπαρτσελόνα!

Η Ιντερ είναι με το βλέμμα στη Μαδρίτη! Το 3-1 επί της Μπαρτσελόνα δίνει στους Ιταλούς ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η «ατσάλινη» ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, έδωσε ένα μάθημα ποδοσφαιρικής ωριμότητας στη Μπαρτσελόνα. Γιατί οι Καταλανοί, μετά την παράσταση απέναντι στην Αρσεναλ και την παρέλαση που έκαναν στη Μαδρίτη στο ντέρμπι με τη Ρεάλ, πίστεψαν πως ήταν ...εξωγήινοι. Βρέθηκε, λοιπόν, στο διάβα τους ο Μουρίνιο, ένας τεχνικός ολκής και τους προσγείωσε.Το ...διαστημικό αεροπλάνο της Μπαρτσελόνα έμεινε καθηλωμένο στην πεζή πραγματικότητα, λες και οι κινητήρες του τέθηκαν νοκ άουτ από την ηφαιστειακή σκόνη. Και ναι! Η Ιντερ ήταν σκέτο ηφαίστειο! Εν ενεργεία, όπως τον παλιό καλό καιρό της ιταλικής ομάδας. Ο Σνάιντερ πετούσε φλόγες και μοίραζε σωστά το παιχνίδι, ο Μιλίτο, καθαρόαιμο από την Αργεντινή, όχι μόνο έβαλε γκολ, αλλά έδωσε και δύο (!) ασίστ. Γιατί η Ιντερ, κατάλαβε καλά πως έπρεπε να βγάλει παίκτες από τις ...πίσω γραμμές και να χτυπήσει τη Μπαρτσελόνα με το δικό της όπλο! Συνεχείς πάσες οι Ισπανοί; Το ίδιο και οι Ιταλοί! Ετσι, μετά το 0-1 ήρθε η αντεπίθεση της Ιντερ και το passing game των γηπεδούχων έδωσε στον Μιλίτο δύο φορές τη δυνατότητα να βρει ξεμαρκάριστους συμπαίκτες του. Οταν η προσοχή στρέφεται στους δύο φορ,τότε η ζημιά γίνεται από τους κεντρώους! Μάθημα από τον Special one, τον Μουρίνιο!

Ο Γκουαρντιόλα, με τον Μέσι εγκλωβισμένο από το μαρκάρισμα του Καμπιάσο και παράλληλα να βλέπει παντού παίκτες της Ιντερ, περίμενε πολλά από τον Ιμπαήμοβιτς. Ο Σουηδός δεν κατάφερε να πληγώσει την τέως ομάδα του, ενώ ο Τσάβι, ο «ποιητής της πάσας», δεν έγραψε καν στίχους στο Μιλάνο...Με καλύτερους τους Πικέ και Μπουσκέτς, ήταν αδύνατο να σταθεί η Μπαρτσελόνα και πλέον ελπίζει στη ρεβάνς στο κατάμεστο «Καμπ Νου». Εκεί, ο Ζούλιο Σέζαρ της Ιντερ πρέπει να είναι ξανά ιπτάμενος όπως στην Ιταλία και οι Σάμουελ και Λούσιο να μην αφήσουν ούτε κουνούπι να περνά. Δύσκολο; Αναμφίβολα ναι. Αλλά παράλληλα, τόσο μα τόσο ενδιαφέρον. Γιατί στη ρεβάνς προβλέπεται μάχη μεγάλη, οι πάγκοι θα παίξουν ...σκάκι και η Μπαρτσελόνα θα διεκδικήσει να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή. Κρατηθείτε. Το Τσάμπιονς Λιγκ έχει απίστευτες εναλλαγές...

Στο 19' ο Μάξγουελ βρήκε ...αεροδιάδρομο από τα αριστερά, πέρασε τους πάντες, έβγαλε τη σέντρα την κατάλληλη στιγμή και ο επερχόμενος Πέδρο με σουτ έκανε το 0-1.

Το γκολ ήταν  η αρχή της ραψωδίας που θα ακολουθούσε! Στο 30' ο Ετό «σέρβιρε» στην περιοχή, ο Μιλίτο με γυρισμένη πλάτη (!) άνοιξε στον Σνάιντερ και ο Ολλανδός με πλασέ «έγραψε» το 1-1. Στο 48' ήρθε το 2-1 όταν ο Μιλίτο έδωσε στον Μαϊκόν και ο μπακ από θέση φορ βρήκε στόχο, ενώ το 3-1 έγινε στο 61' όταν ο Ετό έβγαλε τη σέντρα, ο Σνάιντερ πήρε την κεφαλιά και ο Μιλίτο από ελεγχόμενη θέση οφ-σάιντ νίκησε τον Βαλντέζ. Το τρίγωνο Ετό-Μιλίτο-Σνάιντερ διέλυσε κάθε αμυντική σκέψη της Μπάρτσα. Και ο Μουρίνιο, πήρε την πρώτη παρτίδα με αντίπαλο τον Γκουαρντιόλα. Η συνέχεια, στην γοητευτική Βαρκελώνη.
..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...