Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε στους οπαδούς του με νίκη 1-0 επί της ΑΕΚ - Φιέστα στην Τούμπα


Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των play off, επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα και φτάνοντας τους 16 βαθμούς, 10 περισσότερους από τους «κιτρινόμαυρους».
Οι γηπεδούχοι γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο τη δεύτερη θέση, σκοράροντας στο 52' με καταπληκτικό βολέ του Μουσλίμοβιτς, δύο λεπτά μετά την εκτέλεση πέναλτι που αστόχησε ο Σκόκο. Φωνάζουν οι φιλοξενούμενοι για το γκολ των γηπεδούχων, αλλά και ο ΠΑΟΚ για δύο περιπτώσεις στις οποίες ζητούν πέναλτι. Μόνο νίκη θέλει πλέον η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, για να τερματίσει δεύτερη και να μην κινδυνέψει να βγει... τέταρτη.
Στο γήπεδο δεν έπεφτε ούτε... καρφίτσα, με τους φίλους του Δικεφάλου του Βορρά να γιορτάζουν τη συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Champions League, αποθεώνοντας παίκτες και Φερνάντο Σάντος, δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς με σκοπό να ψάξουν το γρήγορο γκολ, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους.

Κάτι που φάνηκε όχι τόσο από τις λιγοστές κλασικές φάσεις που δημιουργήθηκαν, αλλά από τη βιασύνη των παικτών να εκτελέσουν επίθεση, σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιαζόταν. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις πάντως και έληξε χωρίς τέρματα, με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο καλές στιγμές, με τους Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια για τον ΠΑΟΚ και Σκόκο, Γιάχιτς για την ΑΕΚ.
Πέναλτι εσείς, γκολ εμείς!
Στο 50', η Ένωση έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Νάτσο Σκόκο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Σνάουτσνερ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να νικήσει τον Κρέσιτς από τα 11 βήματα, με τον Κροάτη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η απόφαση του Κουκουλάκη πάντως, να υποδείξει την εσχάτη των ποινών, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στην Τούμπα, που είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και την αποχώρηση -προς στιγμήν- του Φερνάντο Σάντος!

Δύο λεπτά αργότερα, ότι δεν μπόρεσε να καταφέρει ο Σκόκο στη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, το έκανε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής και έπειτα από σέντρα του Φωτάκη, άνοιξε το σκορ. Και σε αυτήν τη φάση πάντως υπήρξαν διαμαρτυρίες, αυτήν τη φορά από την πλευρά των φιλοξενουμένων.

Ο λόγος έχει να κάνει με το ξεκίνημα της συγκεκριμένης φάσης, όπου ο Βόσνιος φορ μαζεύει τη μπάλα έξω από την πλάγια γραμμή, κάτι που διέφυγε της αντίληψης του βοηθού του Κουκουλάκη.
Ανοιξε το παιχνίδι
Το γκολ του ΠΑΟΚ ανάγκασε την ΑΕΚ να ρισκάρει ακόμα περισσότερο, ανοίγοντας το παιχνίδι της και μοιραία αφήνοντας χώρους στους γηπεδούχους, οι οποίοι θα μπορούσαν να κλειδώσουν τη νίκη στο 65' και πάλι με τον Μουσλίμοβιτς. Ηταν η καταπληκτική μπαλιά τρύπα του Πάμπλο Γκαρσία που έβγαλε μόνο του τον Βόσνιο απέναντι στον Σάχα, με τον Αργεντινό όμως να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ.

Στο 60ο λεπτό, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αντικατέστησε τον -κινητικότατο στο πρώτο μέρος, αλλά υποτονικό στο δεύτερο- Λεονάρντο με τον Μαντούκα, ενώ επτά λεπτά αργότερα έριξε στο ματς και τον Ισμαελ Μπλάνκο αντί του Μάκου. Η κίνηση αυτή έκανε την Ενωση πιο επιθετική, καθώς πλέον αγωνιζόταν με τρεις καθαρόαιμους επιθετικούς (Νέμεθ, Τζιμπούρ, Μπλάνκο) κάτι που συνέβη για πρώτη φορά φέτος.
Η απάντηση του Σάντος
Στο 72ο λεπτό, ο Φερνάντο Σάντος αντικατέστησε τον Μουσλίμοβιτς που αντιμετώπιζε και ενοχλήσεις, με τον Θανάση Παπάζογλου και έδωσε την ευκαιρία στην Τούμπα να αποθεώσει τον σκόρερ του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ενα λεπτό αργότερα, ήρθε η ώρα του Βλάνταν Ιβιτς να κερδίσει το standing ovation, δίνοντας τη θέση του στον Αρνάλντο Εντίνιο.
Στο 77', η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις αλλαγές της  με τον Γκερέιρο να αντικαθιστά τον Νέμεθ και το σύστημα να αλλάζει εκ νέου σε 4-4-2 και τον Σάντος να ολοκλήρωνει τις δικές του αλλαγές στο 84', με τον Κουτσιανικούλη αντί του Βιεϊρίνια.

Οι εν λόγω κινήσεις των δύο προπονητών δεν άλλαξαν κάτι στο παιχνίδι, που βρήκε δίκαια νικητή τον ΠΑΟΚ, ο οποίος με τη νίκη του και την εμφάνιση αυτή απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η φετινή του πορεία. Λευκό παθητικό για πέμπτο παιχνίδι για τους νικητές, με τους φιλοξενούμενους πάντως να χάνουν σημαντική ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Τζιμπούρ, να κλέψουν το βαθμό.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
9' Σουτ του Σκόκο από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.
16' Εκτέλεση φάουλ από τον Λίνο, κεφαλιά του Βιεϊρίνια, ο Σάχα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
33' Σουτ του Βιεϊρίνια, η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.
41' Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, ο Μαλεζάς έβαλε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
45' Κόρνερ για την ΑΕΚ, ο Γιάχιτς πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Κρέσιτς διώχνει σε νέο κόρνερ.
45'+1' Σουτ του Σκόκο, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Κρέσιτς.
47' Ο Βιεϊρίνια φεύγει στην αντεπίθεση μόνος απέναντι στον Κρέσιτς, ο Γεωργέας τον ανατρέπει λίγο έξω από την γραμμή της περιοχής, αλλά ο διαιτητής διατάσει τη συνέχεια του αγώνα.
48' ΠΕΝΑΛΤΙ για την ΑΕΚ. Ανατροπή του Σκόκο από τον Σνάουτσνερ και ο Κουκουλάκης δείχνει την άσπρη βούλα.
49' ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ του πέναλτι. Ο Σκόκο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Κρέσιτς έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του και κράτησε το 0-0.
52' ΓΚΟΛ 1-0: Σέντρα του Φωτάκη από δεξιά, ο Μουσλίμοβιτς από το ύψος της περιοχής πιάνει το σουτ στην κίνηση με το δεξί και νικά τον Σάχα για το 1-0.
55' Σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή, μπλοκάρει εύκολα ο Σάχα.
56' Σουτ του Λαγού έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.
65' Πανέμορφη κάθετη του Γκαρσία στον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Σάχα απέκρουσε με το σώμα.
90' Σουτ του Κουτσιανικούλη, η ο Σάχα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
93' Σουτ του Τζιμπούρ, ο Κρέσιτς έπεσε και μπλόκαρε.
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Τσιρίλο, Φωτάκης, Μουσλίμοβιτς - Γεωργέας, Λαγός, Νέμεθ
Κόκκινη: Φωτάκης (+90΄-δεύτερη κίτρινη)
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (84΄ Κουτσιανικούλης), Ίβιτς (73΄ Εντίνιο), Σνάουτσνερ, Μουσλίμοβιτς (72΄ Παπάζογλου).
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο (59΄ Μαντούκα), Τζιμπούρ, Γιάχιτς, Μάκος (69΄ Μπλάνκο), Λαγός, Μανωλάς, Νέμεθ (77΄ Γκερέιρο), Γεωργέας, Σκόκο.

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...