Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

H Προύσα πανηγυρίζει την κατάκτηση του τουρκικού πρωταθλήματος


Η πόλη της Προύσας πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της τοπικής ομάδας, της Μπουρσασπόρ, που πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των φετινών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Την τελευταία αγωνιστική νίκησε την Μπεσίκτας με 2-1 και σε συνδυασμό με το 1-1 της Φενέρμπαχτσέ στο «Σουκούρ Σαράτσογλου» με την Τραμπζονσπόρ, τερμάτισε πρώτη με διαφορά ενός βαθμού σπάζοντας το κατεστημένο των συλλόγων της Πόλης.

Η Μπούρσασπορ που εδρεύει στην Προύσα, μια πόλη της Β.Δ. Τουρκίας με πληθυσμό 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων, ιδρύθηκε το 1963. Μέχρι σήμερα ουδέποτε έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τη σεζόν 2005-06 συμμετείχε στη δεύτερη κατηγορία.

Επίσης ο τίτλος φεύγει από την Κωνταντινούπολη για πρώτη φορά τα τελευταία 26 χρόνια, καθώς η τελευταία ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα εκτός των Φενέρμπαχτσέ, Γαλατασαράι και Μπεσίκτας, ήταν η Τραμπζονσπόρ το 1984. Εξ άλλου η Μπούρσασπορ γίνεται μόλις η 5η ομάδα που στέφεται πρωταθλήτρια Τουρκίας μετά τις προαναφερόμενες.

Πρωταθλήτρια Ελβετίας η Βασιλεία

Η Βασιλεία κατέκτησε τον 13ο τίτλο της ιστορία της την τελευταία αγωνιστική του ελβετικού πρωταθλήματος. Στο ματς της χρονιάς κέρδισε στη Βέρνη την Γιούνγκ Μπόις με την οποία ισοβαθμούσε 2-0 και στέφθηκε πρωταθλήτρια για 5η φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Το σκορ άνοιξε στο 39ο λεπτό ο Στόκερ, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 61’ ο Τσίπερφιλντ. Η Βασιλεία φέτος έκανε νταμπλ, καθώς στον τελικό του Κυπέλλου την περασμένη εβδομάδα συνέτριψε την Λοζάνη με 6-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...