Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Γιαννάκης: Την κούπα θα πάρει... «όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη»


Την άποψη ότι ο κυριακάτικος (22:00, ΣΚΑΪ) τελικός της Ευρωλίγκα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μπαρτσελόνα θα δώσει την κούπα στην ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη, τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου. Από την πλευρά του, ο τεχνικός των Καταλανών, Τσάβι Πασκουάλ, στάθηκε στον ενθουσιασμό της ομάδας του και στην εμπειρία που θα παίξει καθοριστικό ρόλο.
«Οι ημιτελικοί έδειξαν πως υπήρχαν τέσσερις ομάδες που έπαιξαν καλό μπάσκετ και οι δύο που έφτασαν στον τελικό είναι οι καλύτερες ομάδες και με την πιο σταθερή πορεία στη διάρκεια της διοργάνωσης. Η Μπαρτσελόνα παίζει καλό μπάσκετ, έχει έναν κορμό στον οποίο κάθε χρόνο προσθέτει κομμάτια και θεωρώ πως θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες μέσα στη χρονιά έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ και στις στιγμές που δεν έπαιξαν καλά είχαν τη δυνατότητα να το διαχειριστούν. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η πνευματική ηρεμία στο παιχνίδι» είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τυχών λάθη μας και αυτό είναι ένα από τα κομμάτια που θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Και το επιθετικό κομμάτι και το αμυντικό έχουν την ίδια αξία, αρκεί να υπάρξει σωστή διαχείριση. Σημασία έχει πώς θα καλύπτεις τα λάθη σου.

Στο ματς με την Παρτιζάν υπήρχαν πολλές επαφές που οδήγησαν σε λάθη και άστοχα σουτ λόγω της νευρικότητας. Σε έναν τελικό πάντα υπάρχει νευρικότητα, γι’αυτό θεωρώ πως μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα λάθη, που θα δώσουν ρυθμό στον αντίπαλο και δυνατότητα να λειτουργήσει με λιγότερο άγχος στην επίθεση».

Από την πλευρά του ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν πιο συγκρατημένος στις δηλώσεις του τονίζοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή μας στον τελικό.

»Έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία στη διοργάνωση, αλλά θα έχουμε δύσκολο έργο την Κυριακή απέναντι σε μία ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες, εμπειρία, πολλές επιλογές και προσαρμοστικότητα στο παιχνίδι.

»Θα είναι ένας σπουδαίος τελικός, που θα ικανοποιήσει τους ανθρώπους στους οποίους αρέσει το μπάσκετ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...