Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ο Ελβετός... Ντελ Πιέρο ή Κιουμιέντο στο στόχαστρο της ΑΕΚ


Ο Νάτσο Σκόκο θα βγει στο... σφυρί από την ΑΕΚ, προκειμένου να μπουν λεφτά στα άδεια ταμεία της και στην «Ένωση» αναζητούν τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον «Δαίμονα» στο ρόστερ τους. Μια από τις περιπτώσεις που εξετάζουν στον «Δικέφαλο» είναι ο Ντάβιντε Κιουμιέντο, ή αλλιώς ο... Ντελ Πιέρο της Ελβετίας, όπως τον αποκαλούν.

Ο 26χρονος Ελβετός (ιταλικής καταγωγής) μεσοεπιθετικός έχει προταθεί στην ΑΕΚ και εξετάζεται σοβαρά η περίπτωσή του. Ο Κιουμιέντο μένει ελεύθερος από την Λουκέρνη, καθώς απέρριψε από τον Μάρτιο πρόταση της για ανανέωση του συμβολαίου του.

Οι «κιτρινόμαυροι», φέρεται να του έχουν καταθέσει πρόταση και περιμένουν την απάντησή του!

Μετράει 11 συμμετοχές στην εθνική Ελπίδων Ελβετίας και ο Ότμαρ Χίτσφελντ τον κάλεσε στην προεπιλογή των Ελβετών διεθνών για το Μουντιάλ.

Φέτος έπαιξε σε 23 ματς του ελβετικού πρωταθλήματος, πέτυχε 11 γκολ και έδωσε 4 ασίστ. Μεταξύ άλλων φέρεται να έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Αλεμάνια Ααχεν και η 1860 Μονάχου.

Νίκη για να κάνει... διακοπές θέλει η ΑΕΚ
Με 19 παίκτες στην αποστολή και χωρίς τους Χέρσι, Παυλή θα υποδεχτεί η ΑΕΚ τον Αρη για την τρίτη αγωνιστική των πλέι-οφ την Κυριακή (16:45) στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.
Οι δύο παίκτες ταλαιπωρούνται από ισχιαλγία και για τον λόγο αυτό αποκλείστηκαν από την αποστολή του αγώνα, παρά το γεγονός ότι είχαν αρχικά συμπεριληφθεί, πριν την πρώτη αναβολή της αναμέτρησης.
Το σύνθημα στις τάξεις της «Ένωσης» είναι μόνο νίκη τόσο σε αυτό το παιχνίδι όσο και στο επόμενο που ακολουθεί την Τετάρτη 12 Μαΐου στο «Βικελίδης» για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση και να έχει ελπίδες για τις δύο πρώτες.
Η ΑΕΚ μόνο εάν νικήσει θα ελπίζει σε κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αρχίσει να συμβιβάζεται ακόμα και με την τελευταία! Στην τελευταία περίπτωση θα είναι αναγκασμένη να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή της περιπλάνηση από τις 15 Ιουλίου, δίνοντας το πρώτο παιχνίδι για τον β' προκριματικό γύρο του Europa League, με όσα αρνητικά αυτό συνεπάγεται.
Στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις με μπάλα και σουτ, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να μην πιέζει ιδιαίτερα τους παίκτες του, μία ημέρα πριν την κρίσιμη αναμέτρηση. 
Σύμφωνα με τα όσα έδειξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τις προηγούμενες ημέρες, η διάταξη θα είναι και πάλι το 4-2-2-1-1, με τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια και τους Αραούχο, Μαϊστόροβιτς και Μανωλά να συνθέτουν τα 4/5 της άμυνας. Τη θέση του αριστερού μπακ διεκδικούν με τις ίδιες σχεδόν πιθανότητες οι Λαγός, Καράμπελας και Γεωργέας, με τον πρώτο να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Καφές, Γιάχιτς (ή Γκέντσογλου) και στα άκρα οι Λεονάρντο, Σκόκο.
Τέλος, στη γραμμή κρούσης θα αγωνιστεί ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ενώ δίπλα του αναμένεται να επανέλθει ο Ισμαελ Μπλάνκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...