Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Η Σακίρα θα ερμηνεύσει τον ύμνο του Μουντιάλ!

Μία ακόμη επιβεβαίωση του ταλέντου, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς της Σακίρα. Η Κολομβιανή τραγουδίστρια επελέγη από τηFIFA να ερμηνεύσει το «Waka waka» («Αυτή είναι η Αφρική»), τον επίσημο ύμνο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί στη Νότια Αφρική τον Ιούνιο.

«Το τραγούδι αυτό εξηγεί τις πολλές ψυχές της Αφρικής και ακολουθεί τον ρυθμό αυτού του μοναδικού γεγονότος», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA. Την ίδια ημέρα το όνομα της Λατίνας τραγουδίστριας ήταν σ’ όλες τις εφημερίδες του κόσμου για τις δηλώσεις που έκανε στο Φίνιξ της Αριζόνα, όπου τάχτηκε κατά του νόμου όσον αφορά τη μετανάστευση, που πλήττει τους -πολλούς- ισπανόφωνους μετανάστες οι οποίοι ζουν εκεί. 

Ομως, δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά της για τη μεγάλη τιμή που της έγινε από τη FIFA και δήλωσε ότι θα συνοδεύεται από τους 
Freshlyground, πολυφυλετική μπάντα από τη Νότια Αφρική. Στο βίντεο του ύμνου του Μουντιάλ η Σακίρα ακούγεται, δεν εμφανίζεται. Θα δούμε μόνο ευτυχισμένα μαύρα κορίτσια και αγόρια να παίζουν ποδόσφαιρο - αν και φτωχά. Οπως τα παιδάκια των ιθαγενών της Μπαρανκίγια τα οποία στηρίζει βοηθώντας να γίνει καλύτερη η ζωή τους.

Πάντως, παρά τις περιοδείες, τις ηχογραφήσεις, τη συμβολή της στα κοινά, βρίσκει χρόνο και για τον σύντροφό της, τον γιο του πρώην προέδρου της Αργεντινής Αντόνιο ντε Ρούα. Αραγε, εκπαιδεύεται να γίνει η νέα Εβίτα της Αργεντινής;

 

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...