Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Νίκη αλλά αποκλεισμός για την Εθνική Νέων


Μπορεί να νίκησε με 2-0 στον τελευταίο αγώνα του Elite Round του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξήχθη στην Ουγγαρία, ωστόσο αυτά δεν ήταν αρκετά για να προκριθεί η Εθνική Νέων Ποδοσφαίρου στην τελική φάση του EURO. Βλέπετε, η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη ισοβάθμησε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου με τους Πορτογάλους, αλλά έχασε το εισιτήριο της πρόκρισης λόγω χειρότερης επίθεσης.
Τα δύο τέρματα της Ελλάδας πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος (της Ξάνθης) στο 62΄ με σουτ και στο 86΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο αυτό το 2-0 δεν ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση, αφού απαιτούνταν και τρίτο τέρμα, το οποίο δεν ήρθε παρά τις ευκαιρίες της Εθνικής. Την ίδια ώρα η Πορτογαλία κέρδιζε δύσκολα με 3-2 την Ουγγαρία και έπαιρνε το εισιτήριο της πρόκρισης.
Η Εθνική Νέων σε αυτόν τον τελευταίο αγώνα της έπαιξε με τους Λάμπρου, Αποστολόπουλο (78΄ Σταμογιάννο), Ποτουρίδη, Παπαδόπουλο, Λαγό, Κουτρουμπή, Φορτούνη, Καραγκούνη (63΄ Βλαχοδήμο), Μάνταλο, Καρέλη, Βασιλείου (57΄ Βέλλιο). Στην βαθμολογία είχαμε την Πορτογαλία με 7 βαθμούς (τέρματα 7-4), την Ελλάδα επίσης με 7 (τέρματα 4-1), την Ουγγαρία με 3 πόντους και την Ρουμανία με 0.
Από την στιγμή που υπήρχε ισοβαθμία ανάμεσα σε Ελλάδα και Πορτογαλία και ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι, μέτρησε η διαφορά τερμάτων. Δεδομένου ότι και στις δυο περιπτώσεις η διαφορά ήταν +3, προκρίθηκε ο ομάδα που είχε βάλει περισσότερα γκολ. Και αυτή ήταν δυστυχώς η Πορτογαλία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...