Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

"Έφυγε" ο Αλέκος Σοφιανίδης

Μια από τις μεγάλες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Αλέκος Σοφιανίδης, έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια, έπειτα από πολύχρονη μάχη με ανίατη ασθένεια.

Ο Σοφιανίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Αυγούστου του 1937 κι αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην Μπεσικτάς, παίρνοντας μέρος μάλιστα και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.


Το 1958 ήρθε στην Ελλάδα και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο ένα χρόνο αργότερα όταν και καθιερώθηκε το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Με την φανέλα της ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε επί σειρά ετών, πραγματοποίησε 274 εμφανίσεις και σημείωσε 12 γκολ, ενώ φόρεσε και επτά φορές τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.

Η ενασχόλησή του ωστόσο με την «γαλανόλευκη» ήταν η μεγάλη του αγάπη, καθώς διετέλεσε συνεργάτης προπονητών, προπονητής ηλικιακών ομάδων και πρώτος προπονητής από το Νοέμβριο του 1988 ως τον Μάρτιο του 1989, αντικαθιστώντας τον Μίλτο Παπαποστόλου.

Συν τοις άλλοις, εργάστηκε και σε πολλές ομάδες Β' και Γ' Εθνικής, ενώ διατέλεσε και υπηρεσιακός προπονητής στην ΑΕΚ τη σεζόν 1973-74. Τελευταία ομάδα του ήταν ο Ατρόμητος στην Γ' Εθνική το 1999, ομάδα στην οποία έκλεισε και την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...