Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Τι ακριβώς παίζεται με τον Λέτο

Ενας μήνας έχει περάσει από το πρώτο δημοσίευμα πορτογαλικής εφημερίδας που ανέφερε ότι η Μπενφίκα θα καταθέσει επίσημη πρόταση στον Παναθηναϊκό για την αγορά του αργεντινού αριστερού χαφ-εξτρέμ Σεμπάστιαν Λέτο. Το θέμα ανέκυψε όταν η Ρεάλ Μαδρίτης αγόρασε από τους Αετούς της Λισαβόνας αντί 30 εκατ. ευρώ τον 22χρονο αργεντινό διεθνή μεσοεπιθετικό Ανχελ Ντι Μαρία. Εκτοτε στον Παναθηναϊκό καθημερινά ακούν και διαβάζουν αλλά δεν βλέπουν επίσημη πρόταση αγοράς καθώς δεν έχουν στα χέρια τους τίποτε το χειροπιαστό, πέραν της φημολογίας και των δημοσιευμάτων που αρχικά έκαναν λόγο για πρόταση ύψους 10 εκατ. ευρώ, εν συνεχεία 8 εκατ. ευρώ και πλέον 6-7 εκατ. ευρώ.

Επί του παρόντος το μοναδικό επίσημο στοιχείο που υπάρχει στην υπόθεση Λέτο και το οποίο επιβεβαιώνεται από τους Πράσινους είναι η έγγραφη εξουσιοδότηση της Μπενφίκα προς τον ατζέντη του αργεντινού μεσοεπιθετικού κ. Φερνάντο Κοσεντίνο η οποία αναφέρει ότι ο εν λόγω μάνατζερ λειτουργεί για λογαριασμό του πορτογαλικού συλλόγου στις διαπραγματεύσεις με το Τριφύλλι σχετικά με την αγορά του 24χρονου Λέτο. Παρ΄ όλα αυτά ο τεχνικός διευθυντής της Μπενφίκα κ. Ρουί Κόστα έσπευσε προχθές να διαψεύσει το ενδιαφέρον των Λουζιτανών για τον παίκτη του Παναθηναϊκού, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να καταθέσουμε πρόταση για την απόκτηση του Λέτο. Υπάρχουν δύοτρεις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μας απασχολούν,ωστόσο ανάμεσα σε αυτούς δεν βρίσκεται ο Λέτο. Δεν είναι αλήθεια πως υπήρξε επαφή και ουδέποτε ζητήσαμε τιμή για τον Λέτο, ούτε από τον Παναθηναϊκόούτε από τον εκπρόσωπο του παίκτη».

Ωστόσο, από την εξουσιοδότηση που παρουσίασε στους Πράσινους ο κ. Κοσεντίνο, είναι προφανές ότι οι δηλώσεις του κ. Ρουί Κόστα αποτελούν μέρος του διαπραγματευτικού παιχνιδιού της Μπενφίκα που επιθυμεί να πληρώσει το χαμηλότερο δυνατό τίμημα. Επίσης, όπως τονίζεται από τον πορτογαλικό Τύπο, ο προπονητής των Αετών κ. ΖόρζεΖέσους εκτιμά τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Λέτο καθώς θεωρεί ότι ως παίκτης έχει προοπτική να εξελιχθεί σε έναν χαφ-εξτρέμ υψηλού επιπέδου, ο οποίος λόγω ηλικίας και καταγωγής θα έχει και μεταπωλητική αξία. Στον Παναθηναϊκό δεν απορρίπτουν την περίπτωση πώλησης του Λέτο, ειδικότερα με ένα τίμημα που θα ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ καθώς θεωρούν ότι ακολούθως θα μπορέσουν να καλύψουν επάξια το κενό του (ήδη ως εναλλακτικές λύσεις ακούγονται τα ονόματα του Μεξικανού Τζιοβάνι ντος Σάντος και του Βραζιλιάνου Νενέ ), έχοντας αποκομίσει σημαντικό κέρδος συγκριτικά με τα 4 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν προ διετίας για την απόκτησή του από τη Λίβερπουλ (ο αγγλικός σύλλογος δικαιούται ποσοστό μεταπώλησης). Φυσικά πολύ σημαντική είναι η βούληση του ίδιου του ποδοσφαιριστή, ο οποίος ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τις προθέσεις του, δηλώνοντας πρόσφατα τα εξής: «Δεν ξέρω τίποτα και δεν με απασχολεί. Είμαι στον Παναθηναϊκό, μου αρέσει εδώ και προπονούμαι για τη νέα σεζόν».
* Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, ο 27χρονος κεντρικός μέσος (αγωνίζεται και αριστερά) της Μπράγκα Ούγκο Βιάνα , ο οποίος ανήκει στη Βαλένθια, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό. Η διοίκηση των Νυχτερίδων πιθανότατα θα αφήσει ελεύθερο τον διεθνή πορτογάλο παίκτη και ήδη οι Πράσινοι μέσω του τεχνικού διευθυντή κ. Κάρλος Φρέιτας (γνωρίζει τον Βιάνα από την περυσινή συνύπαρξή τους στην Μπράγκα) έχουν προχωρημένες επαφές για την απόκτησή του.

Ι. ΣΚΟΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...