Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Άναψε η φλόγα Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας στις Φέρες


Σε μια λιτή τελετή άναψε σήμερα το μεσημέρι στην Μονή Παναγίας Κοσμοσωτείρας στις Φέρες του Έβρου, η φλόγα της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας για του Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, που θα διεξαχθούν στη Βαρσοβία από τις 18 έως τις 24 του τρέχοντος μηνός.
Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιάννη Πανάρετο, ο οποίος τόνισε ότι η πολιτεία στηρίζει και προωθεί ανάλογες πρωτοβουλίες.

Πρωθιέρεια της αφής ήταν η Μαρία Κώττη, ενώ το ρόλο των Ιερειών υποδύθηκαν αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, μέλη του Ελληνικού και Πολωνικού Κοινοβουλίου και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics 2010, πρέσβεις, εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, αθλητικού και επιχειρηματικού χώρου, καθώς και αθλητές των Special Olympics Ελλάς από τη Βόρειο Ελλάδα.

Αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας, η διεθνής ομάδα λαμπαδηδρόμων με έναν Πολωνό αθλητή των Special Olympics, υποστηριζόμενη από 20 Έλληνες Αστυνομικούς από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, μέλη του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Φερών και αθλητές των Special Olympics, μετέφερε τη Φλόγα στο Δέλτα του Έβρου, όπου οι συμμετέχοντες επιβιβάστηκαν σε βάρκες και περιηγήθηκαν στον σπάνιας ομορφιάς υδροβιότοπο.

Το βράδυ η φλόγα θα φθάσει στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι κάτοικοι της περιοχής θα την υποδεχτούν σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία του Φάρου. Η φλόγα τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει το ταξίδι της, αρχικά προς την Κωνσταντινούπολη και μετά προς Λιουμπλιάνα, Λισαβόνα, Λουξεμβούργο, Παρίσι, Λονδίνο και Βρυξέλλες, ενώ στις 14 Σεπτεμβριου θα φθάσει στον τελικό προορισμό της, στη Βαρσοβία.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...