Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστροφή Πατέρα στην προεδρία του Παναθηναϊκού

Η τετράωρη συνάντηση κορυφής σε ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος έβγαλε νέο πρόεδρο στον Παναθηναϊκό τον πρώην, ενώ το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν αλλάζει προς το παρόν και πριν ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ο Νίκος Πατέρας επιστρέφει στην προεδρία της ΠΑΕ, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση με Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλο.
Οι όποιες εξελίξεις, λοιπόν, σε επίπεδο ιδιοκτησίας, μετατίθενται για το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου. Η πλευρά Βγενόπουλου-Πατέρα δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννης να τους μεταβιβάσει δωρεάν το 25% των μετοχών της οικογένειας του στον Παναθηναϊκό. Η αντιπρόταση των δυο παραγόντων είναι να καλυφθεί από τους ίδιους αυτό το 25% μέσα από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το επόμενο καλοκαίρι.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης που συνέταξαν οι τρεις άνδρες και διάβασε χαμογελαστός στου εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο κ.Βγενόπουλος τονίζεται ότι ο Παναθηναϊκός μπαίνει “σε μια νέα εποχή πολυμετοχικότητας”. Παράλληλα ευχαριστούν τον κ.Κωνσταντόπουλο για την κάλυψη της προεδρίας.

Το κείμενο της ανακοίνωσης που βάζει τέλος στο “ψυχροπολεμικό κλίμα” στον Παναθηναϊκό, έχει ως εξής:

“Ο Παναθηναϊκός σήμερα μπαίνει σε μία νέα εποχή πολυμετοχικότητας. Οι κ.κ. Βαρδινογιάννης, Πατέρας και Βγενόπουλος, διευκρίνισαν όλα τα σημεία με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα της ΠΑΕ. Επανέρχεται ως πρόεδρος της ΠΑΕ ο κ. Πατέρας, η δωρεά δεν έγινε αποδεκτή και συμφωνήθηκε ότι η αύξηση του ποσοστού κατά 25% θα γίνει μέσα από αύξηση κεφαλαίου που θα γίνει στη λήξη της περιόδου. Η τρέχουσα αύξηση κεφαλαίου θα καλυφθεί με συμμετοχή όλων. Ευχαριστούμε τον κύριο Κωνσταντόπουλο για την κάλυψη της προεδρίας”
Ο Πατέρας 

Αμέσως μετά έκανε δήλωση και ο κ.Πατέρας που αναλαμβάνει άμεσα τα προεδρικά καθήκοντα: “Είχαμε μία τετράωρη συνάντηση. Λύσαμε τις παρεξηγήσεις που υπήρχαν και προχωράμε ενωμένοι για το καλό του Παναθηναϊκού», ενώ χειροκροτήθηκε από περίπου 20 οπαδούς της ομάδας που ήταν στο χώρο.”
Παραιτείται ο Κωνσταντόπουλος

Μετά τις εξελίξεις στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος θεωρεί αυτονόητη την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και με γραπτή του δήλωση ευχήθηκε καλή πορεία στο σύλλογο.

Η δήλωση του κ. Κωνσταντόπουλου είναι η εξής
:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι αυτονόητη η παραίτησή μου. Εύχομαι την ανοδική πορεία του Παναθηναϊκού, όπως την αξίζει η ιστορία και ο κόσμος του, με αγωνιστικές επιτυχίες και ουσιαστικές παρεμβάσεις για την εξυγίανση του αθλήματος και την αντιμετώπιση της βίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...