Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μετάλλιο η Εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο!

Έπειτα από εντυπωσιακή εμφάνιση, η Εθνική Ελλάδος νίκησε με 10-5 την Ιταλία στον πρώτο ημιτελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόλο, που διεξάγεται στο Σπλιτ της Κροατίας. Εξασφάλισε έτσι θέση στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και το βράδυ της Παρασκευής θα αγωνιστεί για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, απέναντι στον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Ρωσία και την Ολλανδία που ξεκινά στις 8.30μμ.
Η Ελλάδα πήρε από την αρχή το προβάδισμα και έχτισε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου μια διαφορά πέντε τερμάτων, την οποία ιαι διατήρησε μέχρι τέλους. Στο πρώτο οκτάλεπτο προηγήθηκε με 3-0, στο ημίχρονο με 7-2 και στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου με 8-4.
Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου πόλο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το δεύτερο μόλις στην ιστορία του αθλήματος σε μεγάλη διοργάνωση, μετά το ασημένιο που είχε κατακτήσει η Εθνική Ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Μένει να δούμε μονάχα τι χρώμα θα έχει αυτό το μετάλλιο, στην χειρότερη περίπτωση ασημένιο και στην καλύτερη χρυσό.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μεγάλη επιτυχία όχι μόνο για το άθλημα αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις Ελληνίδες παίκτριες, που θα πέσουν ξανά στην πισίνα του Σπλιτ στις 8.30μμ της Παρασκευής διεκδικώντας την κορυφή της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...