Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Εθνική ομάδα: Ατού και αδυναμίες


Τις δυνατότητες των Κροατών στη μεσαία και την επιθετική γραμμή θα πρέπει να περιορίσουν οι Ελληνες διεθνείς προκειμένου αύριο να διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ.

Περιθώρια για ήττα δεν υπάρχουν, καθώς αν η Εθνική φύγει από το «Μάκσιμιρ» με σκυμμένο το κεφάλι, τότε από πολύ νωρίς θα βρεθεί με μειονέκτημα διαφοράς πέντε βαθμών από την Κροατία! Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων και όχι αποκλειστικά από τις δικές της επιδόσεις, όσον αφορά την πρωτιά στον 6ο προκριματικό όμιλο.

«Θα πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα και να κλείσουμε τους χώρους» επαναλαμβάνει ο Φερνάντο Σάντος, γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλος θα επιδιώξει από νωρίς να επιβάλει τους δικούς του κανόνες στο παιχνίδι. Χθες, ο Πορτογάλος προπονητής έδειξε σε βίντεο πολλά στιγμιότυπα από αγώνες της ομάδας του Σλάβεν Μπίλιτς, μεταξύ των οποίων και το νικηφόρο πέρασμα από τη Ρίγα, και ανέλυσε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία.

Με δεδομένο ότι η Κροατία διαθέτει εξαιρετικά επικίνδυνους ποδοσφαιριστές στο κέντρο και στη γραμμή κρούσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε στους «εκλεκτούς» του ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Οι γραμμές μας θα πρέπει να είναι κοντά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσουμε τη συνοχή και την οργάνωσή μας».

Εννοείται πως υπάρχουν και κάποια τρωτά σημεία στην κροατική ομάδα, τα οποία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η ελληνική ομάδα. Αυτά εντοπίζονται κυρίως στην άμυνα και ειδικά στο κεντρικό δίδυμο της οπισθοφυλακής. Γι’ αυτόν τον λόγο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κυνηγήσει το γκολ με αντεπιθέσεις. «Είναι αργοί στο κέντρο της άμυνας και καλό θα είναι να «χτυπήσουμε» σε αυτήν την αδυναμία τους» τόνιζε ο Φερνάντο Σάντος.

Η αποστολή αναχώρησε το πρωί για την πρωτεύουσα της Κροατίας και η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 8 μ.μ.

Πριν από την έναρξή της ο Φερνάντο Σάντος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Γ. Τριανταφυλλόπουλος e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...