Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Τσάμπιονς Λιγκ: Λονδρέζικος θρίαμβος

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι δύο λονδρέζικες ομάδες και πέτυχαν νίκες με ευρύ σκορ. Η Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» διέλυσε (6-0) την Μπράγκα, ενώ η Τσέλσι κέρδισε (4-1) άνετα στη Σλοβακία τη Ζίλινα. Με το ίδιο σκορ (2-0) επιβλήθηκαν στην έδρα τους Μπάγερν, Ρεάλ και Μίλαν, επί των Ρόμα, Άγιαξ και Οσέρ αντίστοιχα.

* Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Άρσεναλ την αναμέτρηση με την Μπράγκα στο Λονδίνο, την οποία διέλυσε με 6-0. Οι Πορτογάλοι στο παρθενικό τους παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ έδειξαν αγχωμένοι και πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο είχαν ουσιαστικά χάσει το ματς καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ (0-3) στο 34’. Οι «κανονιέρηδες» ήταν ασταμάτητοι και πέτυχαν άλλα τρία τέρματα στο δεύτερο μέρος φθάνοντας στο θρίαμβο με 6-0.

* Η Τσέλσι «καθάρισε» στη Σλοβακία την Ζίλινα πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του αγώνα, καθώς προηγήθηκε 3-0. Η Ζίλινα που συμμετέχει για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση και παραδόθηκε στις ορέξεις της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι, που μετά το 48ο λεπτό οπότε και πέτυχε το τέταρτο τέρμα έριξε το ρυθμό της. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 1-4 πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής. «Παίξαμε καλά, πετύχαμε τέσσερα γκολ και παράλληλα δημιουργήσαμε κι άλλες ευκαιρίες» είπε ο Αντσελότι.

* Επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Ζοζέ Μουρίνιο με τη Ρεάλ στη διοργάνωση, καθώς η «βασίλισσα» επιβλήθηκε (2-0) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» του Άγιαξ, που αγωνίστηκε χωρίς τον τιμωρημένο Ουρουγουανό φορ Σουάρες. Οι Μαδριλένοι χωρίς να εντυπωσιάσουν πέτυχαν μια άνετη νίκη, απέναντι σε έναν Άγιαξ που έδειξε προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Ανίτα, ενώ ο Αργεντινός Ιγκουαΐν έκανε το 2-0. Η κάθε ομάδα είχε από ένα δοκάρι, η Ρεάλ με τον Ιγκουαΐν (17’) και οι Ολλανδοί με τον Εμανουέλσον (85’).

* Με δύο γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (τα πρώτα του με τη Μίλαν) μέσα σε τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ροσονέρι» νίκησαν (2-0)  στο «Σαν Σίρο» την Οσέρ. Ο Σουηδός φορ ισοφάρισε το ρεκόρ Ερνάν Κρέσπο, σκοράροντας στο Τσάμπιονς Λιγκ με πέντε διαφορετικές ομάδες. Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα και Μίλαν για τον Ιμπραΐμοβιτς οι σύλλογοι που σκόραρε για λογαριασμό τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Πάρμα, Λάτσιο, Ίντερ, Τσέλσι και Μίλαν οι ομάδες με τις οποίες πέτυχε γκολ ο Αργεντινός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Οσέρ δημιούργησε προβλήματα στη Μίλαν όσο το ματς ήταν στο 0-0, όμως μετά τα γκολ παραδόθηκε.

* Η Μπάγερν με σκόρερ τους Μίλερ (79’) και Κλόζε (83’) δυσκολεύτηκε να κάμψει (2-0) την αντίσταση της Ρόμα, η οποία έπαιξε αμυντικά με στόχο την ισοπαλία. «Οι φίλαθλοι πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται χρόνος για να διασπάσουμε την άμυνα μιας ομάδας όπως η Ρόμα, που το μόνο που έκανε ήταν να αμύνεται» είπε ο προπονητής των Βαυαρών Λουίς Φαν Χάαλ, σε απάντηση των αποδοκιμασιών από τους φιλάθλους στη λήξη του ημιχρόνου.

* Η Σπαρτάκ Μόσχας νίκησε (1-0) στη Μασσαλία τη Μαρσέιγ με αυτογκόλ του Ασπιλιθουέτα στο 81’. «Το σενάριο αυτό ήταν το χειρότερο που μπορούσαν να φανταστώ. Επειδή θα διεκδικήσουμε με τους Ρώσους τη μια από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου, για να ρεφάρουμε θα πρέπει να νικήσουμε στη Μόσχα» είπε ο προπονητής των Γάλλων Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 1ης αγωνιστικής:

Τρίτη

1ος όμιλος
Τβέντε-Ιντερ 2-2
(20’ Γιάνσεν, 30’ αυτ. Μιλίτο-13’ Σνάιντερ, 41’ Ετό).
Βέρντερ-Τότεναμ 2-2 (43’ Αλμέιδα, 47’ Μαρίν-13’ αυτ. Πασάνεν, 18’ Κράουτς).

2ος όμιλος
Λιόν-Σάλκε 1-0
(21’ Μπαστός).
Μπενφίκα-Χαποέλ Τελ Αβίβ 2-0 (21’ Λουιζάο, 68’ Καρντόσο).

3oς όμιλος
Μάντσεστερ Γιουν.-Ρέιντζερς 0-0
Μπουρσασπόρ-Βαλένθια 0-4
(16’ Κόστα, 41’ Αντουρίθ, 68’ Χερνάντες, 76’ Σολδάδο).

4ος όμιλος
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 5-1
(22’, 45’ Μέσι, 33’ Βίγια, 78’ Πέδρο, 93’ Άλβες-20’ Γκοβού).
Κοπεγχάγη-Ρούμπιν Καζάν 1-0 (87’ Ν’ Ντογιέ).

Τετάρτη

5ος όμιλος
Μπάγερν-Ρόμα 2-0
(79’ Μίλερ, 83’ Κλόζε).
Κλουζ-Βασιλεία 2-1 (9’ Ράντα, 12’ Τραορέ-45’ Στόκερ).

6ος όμιλος
Μαρσέιγ-Σπαρτάκ Μόσχας 0-1
(81’ αυτ. Ασπιλιθουέτα)
Ζιλίνα-Τσέλσι 1-4 (55’ Όραβετς-13’ Εσιέν, 24’, 28’ Ανελκά, 48’ Στάριτζ).

7ος όμιλος
Ρεάλ-Άγιαξ 2-0
(31’ αυτ. Ανίτα, 73’ Ιγκουαΐν).
Μίλαν-Οσέρ 2-0 (66’, 69’ Ιμπραΐμοβιτς).

8ος όμιλος
Άρσεναλ-Μπράγκα 6-0
(9’ πεν. , 53 Φάμπρεγκας, 30’ Αρσχάβιν, 34’ Σάμακ, 69’, 84’ Βέλα).
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Παρτίζαν 1-0 (71’ Σρνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...