Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Με Μπάλαμπαν πρώτη νίκη του Πανιωνίου



Πρώτη νίκη του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα που έκαμψε (1-0) την αντίσταση του Άρη στο 86ο λεπτό με γκολ του Κροάτη Μπόσκο Μπάλαμπαν. Οι Θεσσαλονικείς τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ναφτί με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 50'.

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον Άρη, που έδειξε σημάδια κούρασης από την υπερπροσπάθεια της περασμένης Πέμπτης στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ωστόσο οι «κυανέρυθροι» στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαν μια φλύαρη υπεροχή, χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν καθώς ήταν μπλοκαρισμένοι από τους «κίτρινους». Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την απόδοσή τους και με τους Βαζ Τε και Κουμορτζί, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Άρη, που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει το γκολ και τον Σηφάκη να κρατάει το μηδέν.
Ο Άρης με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου έχασε τον τερματοφύλακά του λόγω τραυματισμού στη μέση και στο 50’ έμεινε με δέκα, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Ναφτί, επειδή χτύπησε εκτός φάσης τον Μανιάτη, ο οποίος είχε ματώσει στο στόμα και έμεινε για δέκα περίπου λεπτά εκτός γηπέδου για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Τελικά όταν επέστρεψε μετά από λίγο αντικαταστάθηκε και ο Πανιώνιος δεν εκμεταλλεύτηκε σε αυτό το διάστημα το αριθμητικό του προβάδισμα.

Οι Νεοσμυρνιώτες συνέχισαν να κυριαρχούν, ενώ οι Θεσσαλονικείς ταμπουρώθηκαν στην άμυνά τους και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν το γκολ. Ο Πανιώνιος άσκησε ασφυκτική πίεση και ότι και αν δοκίμασε ο Κούπερ δεν κατάφερε να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων. Τελικά οι «κυανέρυθροι» τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα κατάφεραν να σκοράρουν με τον Μπάλαμπαν και να κατακτήσουν τη νίκη που δίχως καμία αμφιβολία δικαούνταν.
Το φιλμ του αγώνα
23' Ο Σαλαλί, έπειτα από σέντρα του Βαζ Τε από δεξιά, έκανε το σουτ αμαρκάριστος, σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Σηφάκης απέκρουσε με τα πόδια.25' Καταπληκτική πάσα του Βαζ Τε στον Κουμορτζί, που βγήκε μόνος του απέναντι από τον Σηφάκη πλάσαρε, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε άουτ. 38' Πλασέ στην κίνηση από τον Μπάλαμπαν, ο Σηφάκης σε σωστή θέση μπλόκαρε την μπάλα.45' Μετά από εκτέλεση του κόρνερ ο Λάτκα πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κουμορτζί τη δεύτερη, που από κοντά δεν κατάφερ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.54’ Εκπληκτική μπαλιά του Βαζ Τε στον Σαλαλί, μόνος του ο Γάλλος απέναντι από τον Σηφάκη πλάσαρε, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά από το δοκάρι και κατέληξε άουτ.58’ Ο Μπάλαμπαν μόνος του απέναντι από τον Μπαρέρο, από πλάγια θέση, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Άρη απέκρουσε.80' Σέντρα του Κούρντι, ο Βαζ Τε έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπαρέρο.86’ ΓΚΟΛ (1-0). Ο Μπάλαμπαν εκμεταλλεύτηκε τη σύγκρουση των Μπαρέρο και Κουλουχέρη και από κοντά πλάσαρε πετυχαίνοντας το 1-0 για τον Πανιώνιο.90' Σε κεφαλιά του Ρουίς από καλή θέση, ο Μάχο απέκρουσε εντυπωσιακά σώζοντας τον Πανιώνιο.
ΣΚΟΡΕΡ: 86’ ΜπάλαμπανΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μανιάτης, Μπάλαμπαν-ΚουλοχέρηςΚΟΚΚΙΝΗ: 50’ Ναφτί
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Βαρό, Κοντοές (89’ Φουγκβάγιο), Λάτκα, Σιόβας, Μανιάτης (64’ Χίκα), Κούρντι, Κουμορτζί, Βαζ Τε, Μπάλαμπαν, Σαλαλί (78’ Κούκετς).ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης (46’ Μπαρέρο), Νέτο, Μίσελ, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Χαβίτο, Ναφτί, Τόχα, Μενδρινός, Τσέζαρεκ (71’ Ρουίς), Αραβίδης (53’ Φατί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...