Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Κέρκυρα και Ξάνθη ισόπαλες με γκόλ στην παράταση!

logoImage via Wikipedia
Ό,τι δεν έγινε σε 90 λεπτά, έγινε στις καθυστερήσεις! Κέρκυρα και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο ΕΑΚ με γκολ που πέτυχαν στο 92 και το 94ο λεπτό. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα στο 92' με γκολ του Βασιλακάκη. Οι γηπεδούχοι, όμως, απάντησαν και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας στο 94' με τον Μαϊστόροβιτς. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ανέβηκε προσωρινά στην έβδομη θέση του πίνακα, ενώ αυτή του Νίκου Παπαδόπουλου δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Επιφυλακτικά ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι δύο ομάδες, προσέχοντας περισσότερο τις άμυνες τους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την εδαφική υπεροχή στα πρώτα λεπτά, απειλώντας μόλις στο 5', με τον Αντεφέμι να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή προ του Κωνσταντόπουλου, μετά από κεφαλιά του Σουάνη.

Μετά το πρώτο 20άλεπτο, η Κέρκυρα ισορρόπησε το ματς, φτάνοντας με αξιώσεις μπροστά στην εστία της Ξάνθης. Στο 28' οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία, με τον Τσίγκα να μην μπορεί να νικήσει μέσα από την περιοχή τον Λυμπερόπουλο.


logoImage via WikipediaΣτα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ανέκτησε τον έλεγχο του ρυθμού, φτάνοντας δύο φορές κοντά στο 1-0. Αρχικά, στο 40' ο Βασιλακάκης έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Κέρκυρας, αλλά ο Κωνσταντόπουλος κράτησε το 0-0, ενώ στην εκπνοή των 45' ο Σουάνης δεν έπιασε καλά την κεφαλιά μετά από επικίνδυνη σέντρα του Πόι.

Η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 46', ο Μάρκοβιτς έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Καλαντζής έπιασε το σουτ στην κίνηση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από την εστία του Λυμπερόπουλου.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ είχε τα ηνία του αγώνα στην αρχή του δεύτερου μέρους, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει κάποια καλή φάση, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι είχαν κατεβάσει ταχύτητα.

Στο 63' η Ξάνθη απάντησε στην ευκαιρία του Καλαντζή, όταν ο Βασιλακάκης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Κέρκυρας, έκανε το σουτ από καλή θέση, αλλά αστόχησε.

Ό, τι δεν έγινε σε 90 λεπτά αγώνα, έγινε στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων! Η Ξάνθη κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 92', όταν ο Βασιλακάκης έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου.

Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις δύο λεπτά, καθώς στο 94' ο Μαϊστόροβιτς, με προβολή από κοντά, έγραψε το τελικό 1-1 και έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας για την Κέρκυρα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5' Καλή στιγμή για την Ξάνθη, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σουάνης πήρε την κεφαλιά, ο Αντεφέμι μπήκε στην πορεία της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου, αλλά δεν βρήκε για λίγο τη μπάλα.

30' Εκτέλεση φάουλ του Κοντοδήμου, ο Μακρής ύστερα από κεφαλιά πάσα πέτυχε το γκολ, αλλά υποδείχτηκε σωστά σε θέση οφ σάιντ και η φάση ήταν ως μη γενόμενη.

30' Μακρινό σουτ του Κιντάνα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της Κέρκυρας, ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε σχετικά εύκολα τη μπάλα.

40' Σέντρα του Κιντάνα, ο Βασιλακάκης αφύλαχτος στο κέντρο άμυνας της Κέρκυρας πήρε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Κωνσταντόπουλους έδιωξε εντυπωσιακά.

47' Σέντρα από αριστερά, ο Καλατζής κάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

55' Σουτ του Καλαντζή, η μπάλα πέρασε άουτ.

63' Σουτ του Βασιλακάκη, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

73' Γύρισμα του Επστάιν προς τον Τσίγκα, οι αμυντικοί της Ξάνθης έδιωξαν.

92' ΓΚΟΛ 0-1: Ο Βασιλακάκης με καρφωτή κεφαλιά κάνει το 0-1 για την Ξάνθη.

94' ΓΚΟΛ 1-1: Σέντρα από δεξιά για την Ξάνθη, ο Μαιστόροβιτς πήγε να βάλει την προβολή, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το σώμα. Φωνάζουν για επιθετικό φάουλ στον Λυμπερόπουλο οι παίκτες της Ξάνθης.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Επστάιν - Αντεφέμι, Βάλλας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλατζής, Φλαβίνιο, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος (45' Μάρκοβιτς), Γκουστάβο (51' Γιάντσης), Επστάιν, Μακρής.

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Γκλέισον (60' Γκλέισον), Πόι, Σουάνης, Κιντάνα (56' Κατόνγκο), Αντεφέμι, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Κωστούλας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...