Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Επιτέλους νίκη για τον Πανιώνιο: 67-59 τον Πανελλήνιο

Panionios DefenceImage by Hoops Photos via FlickrΈνα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Πανιώνιο, για να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ και να φύγει θριαμβευτής από το «Χαλκιοπούλειο» με 67-59 επί του Πανελλήνιου για την 4η αγωνιστική. Χάρη σε ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο από τους Ελονού και Παπαμακάριο, οι Νεοσμυρνιώτες έσπασαν το... ρόδι στο φετινό πρωτάθλημα και παρά τις σημαντικές απουσίες των Γιαννόπουλου και ΜακΛίοντ πήραν τη σπουδαία νίκη.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη, δεν μπόρεσαν ούτε τώρα να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο Χαλκιοπούλειο, αφού... έσβησαν μηχανές στο τέλος και αναγκάστηκαν στην ήττα, την τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα.

Ενα απόλυτα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο προσέφεραν οι δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να παίρνουν ένα ελαφρό προβάδισμα, χάρη στις εμπνεύσεις των Μπάιαρς και Μπράουν. Οι δύο αμερικάνοι ανέλαβαν τον ρόλο του καθοδηγητή στο παιχνίδι, φτάνοντας το σκορ στο 21-16 του πρώτου δεκαλέπτου, στη συνέχεια όμως οι «κυανέρυθροι» άρχισαν να αντιδρούν και να ανεβάζουν στροφές, χάρη κυρίως στον Γιώργο Τσιάρα.

Ο 28χρονος φόργουορντ σε μία επίδειξη δύναμης, πήρε πάνω του την ομάδα και με ένα τρίποντο (το τέταρτο μέχρι τότε) έγραψε το 26-33, βάζοντας την ομάδα του σε ρόλο οδηγού. Τόσο ο Ελονού, όσο και ο Παραγιός, έδιναν πολύτιμες βοήθειες και πόντους στο συγκρότημα του Γιώργου Μπατζώκα, οι γηπεδούχοι όμως δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να ξεφύγουν στο σκορ, το οποίο στο ημίχρονο ήταν 30-38.

Οι στροφές ανέβηκαν στη συνέχεια, τόσο για τους γηπεδούχους, όσο και για τους φιλοξενούμενους. Οι πρώτοι έφτασαν μάλιστα στην ισοφάριση (45-45), όταν ο Μπάιαρς απάντησε με τρίποντο, στον Μπατή που είχε επιχειρήσει το ίδιο, λίγο πριν.

Το σκορ κινήθηκε πόντο πόντο μέχρι και το 50-50, τότε όμως σε ένα ξέσπασμα της ομάδας της Νέας Σμύρνης από τους Ελονού και Παπαμακάριο, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν και πάλι, αποκτώντας ταυτόχρονα και το αβαντάζ της ψυχολογίας, που τους εξασφάλισε και την νίκη στο τέλος με 59-67.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 30-38, 50-50, 59-67

Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 8(1), Μπέιλι, Καλαϊτζής, Μπάιαρς 21(3), Κράμπενχοφτ 5(1), Ούντριχ 4, Σκλάβος 5, Μπράουν 12, Όστοϊτς, Κολώκας, Κομποδιέτας 4.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Αθανασούλας 5(1), Βούγιανιτς 9(1), Τσιάρας 17(5), Αθηναίου 2, Μπατής 5(1), Γιάνκοβιτς 4, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Ελονού 12, Παραγυιός 7(1), Μπάρλος 6. tovima.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...