Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Σοβαρεύτηκε και έκανε περίπατο ο Παναθηναϊκός επί του Κολοσσού

Παναθηναϊκός ΚΑΕ Panathinaikos BC logoImage via WikipediaΟ Κολοσσός Ρόδου μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι, όμως όταν ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε δεν μπόρεσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από μία αξιοπρεπή ήττα. Οι «πράσινοι» δεν του χαρίστηκαν παρόλα αυτά και χωρίς να παίξουν στο 100% των δυνατοτήτων τους νίκησαν άνετα με 83-53. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη τους στο ελληνικό πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες έχοντας ήδη κερδίσει διά περιπάτου τους ΠΑΟΚ, Ηλυσιακό και Περιστέρι.

Νωχελικός ήταν ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» εγκλωβίστηκαν στον αργό ρυθμό που επέβαλε ο Κολοσσός και αναλώθηκαν σε ατομικές προσπάθειας και φλύαρες επιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι ωθούμενοι παράλληλα από τον κόσμο τους κατάφεραν να προηγηθούν με 13-6 χάρη σε καλάθι του Τζόρνταν και έδειξαν ικανοί να προκαλέσουν την έκπληξη. Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πλησιάσει δις στον πόντο, κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +6, πραγματοποιώντας μία ιδανική αρχή.

Άστραψε και βρόντηξε!

Όσο καλός ήταν στην πρώτη περίοδο, άλλο τόσο αναποτελεσματικός στην επίθεση και κακός στην άμυνα ήταν ο Κολοσσός στη δεύτερη. Οι ροδίτες σαν να έχασαν διά μαγείας τη συγκέντρωση τους κάτι που οφείλεται πάντως και στην κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης του Παναθηναϊκού.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς μπήκαν σεληνιασμένοι (ειδικά Βουγιούκας, Καλάθης) και πετυχαίνοντας σερί 20-0 όχι μόνο πήραν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, αλλά και μία σημαντική διαφορά (37-23, 18’).

Μετά από 8 λεπτά αστοχίας η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρήκε το δρόμο προς το καλάθι, αλλά η διαφορά έλαβε ακόμα μεγαλύτερη τιμή (27-42), με το πρώτο ημίχρονο να λήγει στο 42-29.

Άρχισε να σκέφτεται την Αρμάνι

Από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό ήταν πολύ δύσκολο να σταματήσει. Όσο και αν ο Ομπράντοβιτς πειραματιζόταν, το τριφύλλι ήταν μία ταχύτητα πάνω από τον Κολοσσό, ενώ Καλάθης και Τέπιτς για τρίτο συνεχόμενο αγώνα απέδειξαν πως οι φωνές του Ζοτς, τους έκαναν καλό. Το +18 μετά από 30 λεπτά αγώνα (82-64) αποτυπώνει την εικόνα του, με τους πράσινους να σκέφτονται σιγά-σιγά το ταξίδι τους στο Μιλάνο…

Show NBA στο… Βενετόκλειο

Το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί, αλλά οι δύο ομάδες δεν άφησαν παραπονεμένους τους περίπου 1.000 φιλάθλους που έδωσαν το παρών στο Βενετόκλειο. Διαδοχικά καρφώματα και γρήγορο, ελεύθερο μπάσκετ παίχτηκε στα τελευταία δέκα λεπτά, με τον Κολοσσό πάντως να μην ωφελείται ιδιαίτερα από την μορφή που πήρε το παιχνίδι και να χάσει με μία διαφορά μεγαλύτερη από αυτή που κανείς θα ανέμενε βάσει της εικόνας της πρώτης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 29-42, 44-62, 53-83.

Κολοσσός Ρόδου: Π. Καλάθης 8, Αυγενικός, Τζόρνταν 12(2), Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 4, Φορντ 15, Χαρίσης 2, Τσάμης 6, Παπάς 2, Πέτερσον 1, Δανάς, Ιβάνοβιτς 3(1).

Παναθηναϊκός:
Τέπιτς 6(1), Μάριτς 6, Περπέρογλου 7, Μπατίστ 2, Φώτσης 9(1), Σάτο 6, Νίκολας 8(2), Τσαρτσαρής 3(1), Διαμαντίδης 9(5 ασίστ, 2 κλ.), Βουγιούκας 12 (6/6 διπ.), Καλάθης 9 (3/4 διπ., 1/1 τριπ., 6 ριμπ., 2 κλεψ.), Καϊμακόγλου 5.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...