Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Άμεση ανάγκη για 8 εκ. ευρώ στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βάλει άμεσα στα ταμεία του το ποσό των 8 εκ. ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει αρχικώς την αδειοδότηση από την UEFA στα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sportday», τα 5 εκ. ευρώ αφορούν οφειλές προς τους παίκτες και τρίτους έως τις 31/12/2011, ενώ τα 3 εκ. ευρώ είναι φόροι. Έως τις 31 Μαρτίου, το «τριφύλλι» θα πρέπει να έχει προσκομίσει στην UEFA έγγραφα που θα αποδεικνύουν πως δεν υπάρχουν οφειλές, ώστε να εξασφαλίσει την άδεια να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος των «πράσινων», Δημήτρης Γόντικας στην επιστολή του προς τους μετόχους της ΠΑΕ έχει επισημάνει την ανάγκη να μπουν άμεσα λεφτά στα ταμεία της ομάδας. Στον Παναθηναϊκό εξετάζουν το ενδεχόμενο της λήψης δανείου με εγγυητή τον Αντρέα Βγενόπουλο και άλλους μετόχους ή την καταβολή χρημάτων από τον κ. Βγενόπουλο και άλλους επιχειρηματίες πριν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να περάσει τον πρώτο έλεγχο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, θα γίνει και ένας δεύτερος στις 30 Ιουνίου 2012, όπου η ΠΑΕ θα πρέπει να δείξει ότι έχουν εξοφληθεί όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς. Αυτές φτάνουν τα 7 εκ. ευρώ και έτσι το συνολικό άνοιγμα της ΠΑΕ έως το τέλος της φετινής σεζόν ανέρχεται στα 15 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...