Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Γιουρόπα Λιγκ : Άντεξε ο "Δικέφαλος"

Σε μία εβδομάδα, στην Τούμπα (23/02), θα παιχτεί η πρόκριση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ουντινέζε, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο "Φρίουλι" (0-0), στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση της φάσης των "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Ιταλοί είχαν την υπεροχή, πίεσαν τους παίκτες του Μπόλονι ωστόσο ο ΠΑΟΚ πλέον κρατάει στα χέρια του την υπόθεση πρόκριση

O ι παίκτες του Μπόλονι με πάθος και την στήριξη των περίπου 5.000 οπαδών τους, κράτησαν το μηδέν και διατήρησαν το αήττητο σερί, που έχουν στην Ευρώπη. Μεγάλο παιχνίδι από τον Κρέσιτς και τους Μαλεζά, Τσιρίλο, που βοήθησαν τα μέγιστα και ο Δικέφαλος του Βορρά θα διεκδικήσει πλέον με πολλές αξιώσεις την πρόκριση στην καυτή Τούμπα σε μία εβδομάδα.
Με την Ουντινέζε να έχει την υπεροχή και ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά τον ΠΑΟΚ να κρατάει το μηδέν ολοκληρώθηκε το α' μέρος. Οι ιταλοί μπήκαν δυνατά και στο πρώτο 10λεπτο είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες. Ο Αμντί στο 7' σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 9' ο Κρέσιτς νίκησε τον Φλόρες, που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ. Οι παίκτες του Μπόλονι αντιμετώπιζαν προβλήματα κόντρα στο άγνωστο γι' αυτός 3-5-2 των ιταλών, αλλά σταδιακά έδειχναν να προσαρμόζονται και στα μέσα του ημιχρόνου ισορρόπησαν, κρατώντας τους γηπεδούχους μακριά από τον Κρέσιτς.
Ο κροάτης πάντως ήταν σε καλή βραδιά και ήταν σταθερός τόσο σε κάποια μακρινά σουτ, όσο και στις εξόδους του. Με κινητήριους μοχλούς Αμπντί και Αρμέρο, οι ιταλοί, που προσπαθούσαν να διασπάσουν την πολυάριθμη άμυνα του ΠΑΟΚ με συνεχείς αλλαγές παιχνιδιού, αύξησαν εκ νέου την πίεσή τους στο τελευταίο 10λεπτο. Η πίεση αυτή έφερε προβλήματα, κυρίως από την πλευρά του Σταφυλίδη, με τον επικίνδυνο Μπάστα, αλλά ο ΠΑΟΚ στάθηκε στο ύψος του. Επιθετικά ο Δικέφαλος δεν απείλησε ιδιαίτερα, αφού το πρέσινγκ της Ουντινέζε δεν του επέτρεπε την καλή κυκλοφορία, ωστόσο είχε δύο καλά σουτ με τον Φωτάκη.
Οπως στο α' μέρος, έτσι και στην επανάληψη η Ουντινέζε μπήκε πολύ δυνατά και απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Φλόρες, ενώ με το ασταμάτητο πρέσινγκ της ανάγκαζε σε αρκετά λάθη τον ΠΑΟΚ, που δυσκολευόταν να αναπτυχθεί. Το πρόβλημα του Δικεφάλου ήταν στη μεσαία γραμμή. Εκεί, οι πέντε χαφ των ιταλών είχαν κερδίσει τη μάχη από τους Φωτάκη, Γκαρσία και Λαζάρ, που δεν μπορούσαν να βγάλουν ορθολογικά την μπάλα στην επίθεση και ο ΠΑΟΚ αναγκαστικά παρέμενε συνεχώς σε θέση άμυνας, καταφέρνοντας ωστόσο να ανταπεξέρχεται με τους Τσίριλο και Μαλεζά σε εξαιρετική βραδιά.
Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Φωτάκη στο 60', ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή του Χαντάνοβιτς και ο Μπόλονι έριξε στη μάχη Γιάννου αρχικά και στη συνέχεια τον Λίνο, που στο τελευταίο δεκάλεπτο έβγαλαν σε κάποιες φάσεις την ομάδα τους μπροστά, δίνοντας στην άμυνα σημαντικές ανάσες. Οι ιταλοί πάντως δεν τα παρατούσαν και συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Οι παίκτες του Μπόλονι όμως άντεξαν και επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη με το θετικό αποτέλεσμα, που ήθελαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...