Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κέρδη €20 εκατ. υπολογίζουν στο Μπιλμπάο από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ

Αυτοψία σε κλειστά γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βοηθητικές εγκαταστάσεις και ξενοδοχεία ακολούθησαν της κλήρωσης της διοργάνωσης που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη.


Εκπρόσωποι της ομοσπονδίας των Φιλιππίνων επισκέφθηκαν το κλειστό Σαν Πάμπλο της Σεβίλλης, έδρα του Β΄ομίλου στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας.


Μάλιστα, οι επισκέπτες από τις Φιλιππίνες πρόλαβαν να παρακολουθήσουν μέρος της προπόνησης της Καχασόλ υπό τις οδηγίες του Αίτο Γκαρθία Ρενέσες και να βγουν αναμνηστική φωτογραφία με τον 68χρονο προπονητή.

Την έδρα του Β΄ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου επισκέφθηκε και ο προπονητής της Αργεντινής Χούλιο Λάμας, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας, Φαμπιάν Ρικάρντο Μπόρο.

Οι δύο άνδρες είχαν στο επίκεντρό τους τον αργεντινό φόργουορντ της Καχασόλ, Μάρκος Μάτα. Ο 27χρονος από την Μαρ ντελ Πλάτα παίζει φέτος για πρώτη φορά εκτός Αργεντινής.

Ο Λάμας θα παρακολουθήσει και τα ματς της τελικής φάσης του κυπέλλου Ισπανίας στη Μάλαγα.

Επισκέψεις δέχθηκαν και στο Μπιλμπάο, όπου ο τοπικός Τύπος άρχισε να μπαίνει και στη διαδικασία υπολογισμού των κερδών από τους αγώνες του Γ΄ ομίλου του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Βάσει υπολογισμών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η περιοχή θα ωφεληθεί με κέρδος ύψους 20 εκατ. ευρώ από τη διοργάνωση, λόγω του ρεύματος επισκεπτών.

Πολύ κόσμο στην Μπιθκάια Αρένα αναμένεται να προσελκύσει η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στο Μπιλμπάο περιμένουν πάρα πολλές αφίξεις από τη Φινλανδία και την Τουρκία.

Το ταξίδι των Τούρκων βοηθάει η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο.

Όσον αφορά τους Φιλανδούς, οι μαζικές εξορμήσεις τους αρχίζουν να δίνουν άλλο χρώμα στο ευρωπαικό μπάσκετ.

Μάλιστα, στην επίσημη αίτηση για wild card προς τη ΦΙΜΠΑ η ομοσπονδία της Φινλανδίας δήλωσε την πεποίθησή της ότι στην Ισπανία θα ταξιδέψουν 5000 Φιλανδοί!

Ως ενισχυτικό στοιχείο οι φινλανδική ομοσπονδία ανέφερε ότι ζήτησε από τους φιλάθλους να δηλώσουν μέσω Facebook πόσοι προτίθενται να ακολουθήσουν την εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν 3200 ανεπίσημες δηλώσεις συμμετοχής.

Επιπλέον στην Ισπανία ζουν 40.000 Φιλανδοί. Όπως ανέφερε η ομοσπονδία στην αίτηση, προτίθεται να τους κινητοποιήσει.

Πρώτος προορισμός των Φιλανδών θα είναι το Μπιλμπάο, πόλη την οποία επισκέφθηκαν αντιπροσωπείες των ομοσπονδιών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Φινλανδίας και της Τουρκίας.

Όπως διαβεβαίωσαν οι Ισπανοί, αρκούν πέντε λεπτά για όλες τις διαδρομές που θα χρειαστεί να κάνουν οι αποστολές των ομάδων.

Η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχει ως ορμητήριο ξενοδοχείο στο κέντρο του Μπιλμπάο με θέα το εμβληματικό Μουσείο Γκουγκενχάιμ.

Οι αποστολές των άλλων πέντε ομάδων θα μείνουν σε άλλο ξενοδοχείο, πολύ κοντά στη βάση της ομάδας των ΗΠΑ.

Εντός των επόμενων ημερών στο Μπιλμπάο περιμένουν επισκέψεις εκπροσώπων των ομοσπονδιών της Ουκρανίας, της Δομινικανής Δημοκρατίας και της Νέας Ζηλανδίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...