Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Νίκες ΑΕΚ - Αρη και... πέμπτος στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός!



Με νίκες της ΑΕΚ και του Αρη ολοκληρώθηκε η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος, που έφερε τα πάνω – κάτω στην ειδική βαθμολογία και άφησε τον Ολυμπιακό στην τέταρτη και τελευταία θέση, πέμπτη συνολικά στο πρωτάθλημα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ομάδα του Πειραιά θα υποχρεωθεί να ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές αγωνιστικές της υποχρεώσεις από τις 15 Ιουλίου (!!!), μόλις από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-1. Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν με τέρμα του Κώστα Μανωλά στο 6ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με πλασέ του Γιάννη Παπαδόπουλου στο 10’. Ωστόσο στο 53’ η ΑΕΚ πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ με γκολ του Ισμαέλ Μπλάνκο, ο οποίος έγραψε το 2-1, που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα στην Θεσσαλονίκη ο Αρης κέρδιζε τον (αδιάφορο βαθμολογικά) ΠΑΟΚ με 3-2. Οι κίτρινοι προηγήθηκαν στο 11ο λεπτό έπειτα από αυτογκόλ του Μαλεζά. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 22 με τέρμα του Παπάζογλου. Ο Αρης πήρε και πάλι προβάδισμα με τέρμα του Χαβίτο στο 32. Στο 43, λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε ξανά σε 2-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπρούνο τσιρίλο. Όμως τη νίκη έμελε να πάρει με τονίδιο τρόπο ο Άρης, με εκτέλεση από τον Κάμπορα στο 62.

Κατόπιν αυτών των αποτελεσμάτων, η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ διαμορφώθηκε με τον ΠΑΟΚ να κατακτά την πρώτη θέση με 15 βαθμούς, την ΑΕΚ να αναρριχάται δεύτερη με 9 πόντους ενώ πιο κάτω ισοβάθμισαν ο Αρης και ο Ολυμπιακός με 7 βαθμούς αλλά τους θεσσαλονικείς να υπερτερούν στην βαθμολογία λόγω των ευνοϊκότερων για αυτούς μεταξύ τους αποτελεσμάτων.

Στην τελική βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα για την περίοδο 2009-2010 ο παναθηναϊκός καταλαμβάνει την πρώτη θέση και αναδεικνύεται πρωταθλητής, ο ΠΑΟΚ την δεύτερη και βγαίνει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ την τρίτη, ο Αρης την τέταρτη και ο Ολυμπιακός την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα. Οι τρεις τελευταίες ομάδες θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Η πιο ικανοποιημένη από την αποψινή έκβαση των αποτελεσμάτων είναι η ΑΕΚ, που θα αγωνιστεί για την είσοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από τις 19 Αυγούστου, δηλαδή από τον τέταρτο προκριματικό. Ο Άρης θα μπει στην μάχη από τις 29 Ιουλίου, δηλαδή από τον τρίτο προκριματικό. Όσο για τον Ολυμπιακό; Θα ξεκινήσει τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα από τις 15 Ιουλίου, δηλαδή από την δεύτερη προκριματική φάση. Με άλλα λόγια θα πρέπει να δώσει έξι προκριματικούς αγώνες και να αποκλείσει τρεις διαφορετικές αντιπάλους για να καταφέρει να δώσει το «παρών» στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΟΚ, που αναδείχθηκε πρώτος στο μίνο πρωτάθλημα των πλέι οφ, θα αγωνιστεί στα τέλη Ιουλίου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που θα αποκλειστεί είτε στην πρώτη φάση είτε (εφόσον προκριθεί) στην δεύτερη, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία αγωνιζόμενος στο Γιουρόπα Λιγκ. Όσο για τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει σχέδια χωρίς καλοκαιρινές αγωνίες, αφού έχει εξασφαλίσει απευθείας την συμμετοχή του στους ομίλους του τσάμπιονς Λιγκ και θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές αγωνιστικές του υποχρεώσεις τον Σεπτέμβρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...