Τρίτη 11 Μαΐου 2010

«Με συνομωσίες ο Μαραντόνα στον πάγκο της Αργεντινής»



Ο “θεός” της μπάλας σταυρώνεται ξανά… αυτή τη φορά το σφυρί βρίσκεται στα χέρια του Άλφιτο Μπαζίλε, που κατηγορεί τον Ντιέγκο Μαραντόνα για συνομωσίες στο όνομα της εθνικής Αργεντινής.

Συγκεκριμένα, ο γιος του άλλοτε τεχνικού της «αλμπισελέστε», Άλφι Μπαζίλε, εξαπέλυσε επίθεση κατά του «Ντιεγκίτο», υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος κατάφερε με πλάγιες και αντιεπαγγελματικές μεθόδους να πάρει τη θέση του πατέρα του, στον ομοσπονδιακό πάγκο.

«Ο Μαραντόνα συνωμότησε εναντίον του πατέρα μου. Καλούσε τους παίκτες κάνοντάς τους να πιστεύουν πως θα γινόταν σύντομα ομοσπονδιακός τεχνικός και ότι θα τους υπολόγιζε (στις κλήσεις του). Αυτός ο κύριος (σ.σ Μαραντόνα) πήγε στην Κίνα για να μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές και να τους πει ότι θα γινόταν ο προπονητής της Εθνικής.

Όλα αυτά έγιναν κατά τη διάρκεια των προκριματικών και όχι μόνο πριν από το ματς με τη Χιλή (όταν και έχασε τη θέση ο Μπαζίλε). Αυτή είναι η ιστορία που όλοι γνωρίζουν και δεν έχει κάτι άλλο σημασία», τόνισε ο Μπαζίλε junior.

Μαραντόνα: «Τώρα μιλάω μόνο για ποδόσφαιρο»

Ο Μαραντόνα, που από τη μέρα που ανέλαβε την εθνική Αργεντινής, έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις και επικρίσεις, δεν αφήνει καμία από αυτές αναπάτηντες. Έτσι έκανε και τώρα, απλά με την πρωτοτυπία της δημόσιας επιστολής, αντί της προφορικής, όπως συνηθίζει να ακολουθεί, οδού.

«Δεν είναι στο στιλ μου να επικοινωνώ μέσω επιστολής. Το ξέρουν όλοι αυτό, όμως σε μία τέτοια περίπτωση εκτιμώ πως είναι καλύτερα έτσι.

Όπως ξέρετε, ο γιος του Άλφιο Μπαζίλε, Άλφιτο, είπε ή έγραψε ότι εγώ συνωμότησα ενάντια στον πατέρα του για να γίνω τεχνικός στην Εθνική Αργεντινής.

Όλα αυτά είναι πολύ μακριά από την αλήθεια. Οι κριτικές και τα εγκώμιά μου στην Εθνική, όποιος και αν ήταν ο προπονητής, ήταν πάντα δημόσιες. Ήθελα πάντα να τα πηγαίνει καλά η Αργεντινή.

Φαντάζομαι πως μιλάμε για τον ίδιο Μπαζίλε που τον ξαναέφερα να δουλέψει όταν νόμιζε ότι δεν μπορούσε πια να προπονήσει.

Τον ίδιο Μπαζίλε για τον οποίο πάλεψα μέχρι να τακτοποιηθεί στη Μπόκα Τζούνιορς, όταν με φώναξε σχεδόν μέσα σε δάκρυα να τον βοηθήσω.

Τον ίδιο Μπαζίλε για τον οποίο απέρριψα πρόταση του Μάκρι για να πάρω τη θέση του ως προπονητής (σ.σ στη Μπόκα).

Το να γίνεσαι ομοσπονδιακός προπονητής, που είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε για μένα, είναι μία σκέψη που δεν είχα ποτέ όταν υπήρχε κάποιος προπονητής στο τιμόνι. Είτε ο Μπαζίλε είτε κάποιος άλλος.

Όταν μου προσέφεραν τη θέση, ο Μπαζίλε είχε ήδη αποχωρήσει. Γνωρίζω τον Άλφιτο, έχουμε συναντηθεί μερικές φορές, και μπορώ να πω ότι λέει αυτά τα πράγματα επειδή του κακοφαίνεται πως ο πατέρας του έχασε μία θέση που για όλους όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή είναι πολύ σημαντική.

Όμως δεν μπορώ να δεχτώ αυτό που λέει, με κανέναν τρόπο. Με θλίβει κάτι τέτοιο, με στενοχωρεί. Εάν απαντώ σε αυτά με επιστολή είναι επειδή, ένα μήνα πριν από το Μουντιάλ, επιθυμώ να μείνω συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω.

Και θέλω το ίδιο ακριβώς και για τους παίκτες μου. Από την πλευρά μου, δεν πρόκειται να πω κάτι παραπάνω για αυτό το θέμα. Μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο. Η Νότια Αφρική μας περιμένει στη γωνία και πρέπει να πάμε να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...