Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Καλή αρχή με «τριάρα»!

Οι ελλείψεις των διεθνών (Σισέ, Γκοβού, Νίνης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Βύντρα, Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα) δεν αφήνουν περιθώρια για εξαγωγή συμπερασμάτων. Ωστόσο, το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού μπορεί να φέρει χαμόγελα στους φίλους του.
Όχι τόσο για το 3-1 επί της Βόλφσμπουργκ στην Αυστρία, όσο για τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του, για την πίεση ψηλά όσο υπήρχαν δυνάμεις, για την παρουσία των Κλέιτον, Γκάμπριελ, τα κέφια του Λέτο και την αποκάλυψη του νεαρού Μαυρία.
Δεδομένες οι απουσίες των διεθνών, αλλά δεδομένο και το 4-2-3-1 του Νίκου Νιόπλια. Μπροστά από τον Καρνέζη, η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Μπιάρσμιρ (δεξιά), Καντέ (αριστερά), Σαριέγκι και Μελίσση (κεντρικό δίδυμο). Σιμάο και Μαρίνος ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Γκάμπριελ δεξιά, τον Λέτο αριστερά και τον Κλέιτον πίσω από τον Πετρόπουλο.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα. Πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες και βγήκε στις αντεπιθέσεις, με τον Κλέιτον να είναι πολύ καλός, τον Λέτο εξαιρετικά κεφάτο και τον Γκάμπριελ να είναι «σύμμαχος», πετυχαίνοντας ένα πολύ ωραίο γκολ στο 9’. Νωρίτερα (5’) η πίεση έφερε την ευκαιρία του Πετρόπουλου.
Μετά το 15’ η πίεση των «πράσινων» δεν γινόταν τόσο ψηλά, αλλά ως το 25’ απέδιδε καρπούς, με αποτέλεσμα η Βόλφσμπουργκ να είναι εντελώς ακίνδυνη. Ωστόσο, στη συνέχεια, οι Γερμανοί πήραν την πρωτοβουλία, είχαν καλή κυκλοφορία ως την περιοχή του Καρνέζη και αξιοποιώντας τα σημάδια κούρασης και αδράνειες της άμυνας, έγιναν απειλητικοί. Ισοφάρισαν στην πρώτη τους φάση (38’ Ντεζάγκα), έχασαν ευκαιρία με τον Ρίτερ (39’) και διπλή μεγάλη ευκαιρία με τους Μάντζουκιτς (δοκάρι) και Ντεζάγκα στο 43’.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε αμέσως την κατάσταση, την ώρα που ο Στιβ ΜακΚλάρεν έκανε αλλαγές στην Βόλφσμπουργκ. Οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν, προηγήθηκαν στο 60’ με το αυτογκόλ του Ντεζάγκα και μετά την είσοδο του νεαρού Μαυρία (μαζί με Ρουκάβινα και Δημούτσο στο 60’) απέκτησε ζωντάνια και επιθετικότητα από τα άκρα, με τον Κροάτη να πηγαίνει στην κορυφή ύστερα από την είσοδο του Σταμπολζίεφ.
Ο Ρουκάβινα πέτυχε το 3-1 στο 69’, έχασε πέναλτι στο 72’ μετά από πολύ ωραία προσπάθεια του Μαυρία και ο Παναθηναϊκός έδειξε καλά σημάδια, απέναντι στους Γερμανούς που επηρεασμένοι και από τις αλλαγές ουδέποτε απείλησαν. Η διάθεση των παικτών του ήταν σίγουρα αυτή που κράτησε ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος στο τέλος έβαλε στον αγώνα και όλους τους υπόλοιπους «μικρούς» και οι «πράσινοι» άγγιξαν και το 4-1.
Οι κυριότερες φάσεις
78': Ο Ρουκάβινα βγαίνει στην αντεπίθεση, αλλά απέναντι στον Λενς επιχειρεί να πασάρει στον Σταμπολζίεφ και η ευκαιρία χάνεται.
72' ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Μαυρίας κερδίζει πέναλτι έπειτα από ανατροπή από τον Μάντλουνγκ. Ο Ρουκάβινα εκτελεί, αλλά ο Λενς αποκρούει, κάτι που κάνει και στο σουτ του Δημούτσου που ακολουθεί.
69' ΓΚΟΛ: Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Ρουκάβινα κερδίζει την μπάλα και με δύο κεφαλιές (η πρώτη ψηλοκρεμαστή) πετυχαίνει το 3-1.
60' ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Ο Ντεζάγκα προσπαθεί από μακριά να γυρίσει την μπάλα πίσω στον Λενς, αλλά η ενέργειά του γίνεται με πολλή δύναμη και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα της Βόλφσμπουργκ, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 2-1.
44': Ο Κλέιτον με ατομική ενέργεια μπαίνει στην περιοχή των Γερμανών αλλά ο Χιτς πέφτει στα πόδια του και μπλοκάρει.
43' ΔΟΚΑΡΙ: Μετά από βαθιά παλιά στην «πλάτη» της άμυνας του Παναθηναϊκού και πάσα του Ντζέκο, ο Μάντζουκιτς πλασάρει στο αριστερό δοκάρι και στην επιστροφή ο Ντεζάγκα σουτάρει αλλά ο Καρνέζης αποκρούει εντυπωσιακά.
39': Ο Ρίτερ εκτελεί φάουλ και ο Καρνέζης πέφτει στην αριστερή γωνία και διώχνει.
38' ΓΚΟΛ: Ο Ζιανί σεντράρει από δεξιά και ο «ξεχασμένος» στην περιοχή Ντεζάγκα ισοφαρίζει με πλασέ.
19': Ο Σιμάο «γεμίζει» προς τον Γκάμπριελ και αυτός σουτάρει, αλλά αστοχεί.
11': Νέα αντεπίθεση του Παναθηναϊκού καταλήγει σε σουτ του Κλέιτον που δεν βρίσκει στόχο.
9' ΓΚΟΛ: Ο Κλέιτον κλέβει την μπάλα στη μεσαία γραμμή, δίνει στον Πετρόπουλο και αυτός τροφοδοτεί στον Γκάμπριελ, που αποφεύγει εντυπωσιακά τον Μάντλουνγκ και πετυχαίνει το 1-0.
5': Ο Κλέιτον με κάθετη πάσα τροφοδοτεί τον Πετρόπουλο και αυτός πλασάρει, αλλά ο Χιτς αποκρούει.
ΓΚΟΛ: 9' Γκάμπριελ, 60' αυτ. Ντεζάγκα, 69' Ρουκάβινα - 38' Ντεζάγκα
ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 72' Ρουκάβινα
ΔΟΚΑΡΙ: 43' Μάντζουκιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 15' Ντζέκο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης (46' Γκαλίνοβιτς), Μπιάρσμιρ (85' Λαγός), Καντέ, Σαριέγκι, Μελίσσης, Μαρίνος (85' Μαχλελής), Σιμάο (85' Φέτσης), Γκάμπριελ (60' Μαυρίας), Λέτο (60' Ρουκάβινα), Κλέιτον (60' Δημούτσος),  Πετρόπουλος (69' Σταμπολζίεφ).
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Χιτς (46' Λενς), Σέφερ, Ρίτερ, Μάντλουνγκ, Σίσερο, Ζιανί, Τζόνσον, Βαρζάλι, Ντεζάγκα, Ντζέκο, Μάντζουκιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...