Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Κλήρωση και διάσπαση

Εγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ  Λίγκας. Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο σχετίζεται με το γεγονός ότι ο συνεταιρισμός οδεύει προς διάσπαση.

Κι αυτό, διότι η εκλογή του νέου προέδρου, αναβλήθηκε.

Με ψήφους 8-5 και τέσσερα λευκά, αποφασίστηκε να μην γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Νικόλα Πατέρα. Ο δε μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, Κ. Τσακίρης, κατά την έξοδό του ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του , υποστηρίζοντας μάλιστα πως η Σούπερ Λίγκα μπορεί να διασπαστεί.

«Πάμε σε διάσπαση και φαίνεται ποιός την κάνει. Το μοντέλο της Σούπερ Λίγκας έλεγε ότι ο πρόεδρος θα εκλέγεται ομόφωνα. Οι τέσσερις πρώτοι πρόεδροι εξελέγησαν ομόφωνα. Ο πέμπτος όχι και φαίνεται ποιός πάει να διασπάσει τη Λίγκα. Αν πάμε σε διάσπαση δεν έχει νόημα να βρισκόμαστε εδώ.Δεν βλέπω το λόγο να παραμείνουμε στη Σούπερ Λίγκα»

Νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, λέγοντας «αυτά τα πράγματα γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω». Ο κ. Βαρδινογιάννης δεν ήθελε για πρόεδρο τον κ. Θ. Κανελλόπουλο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την Πέμπτη θα διεξαχθεί ΓΣ για την τροποποίηση του καταστατικού προκειμένου ο νέος πρόεδρος να εκλέγεται από τα 2/3 του σώματος , ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής να είναι ιδιοκτήτης ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι σε αυτήν την περίπτωση η υποψηφιότητα Κανελλόπουλου θα αποσυρθεί.

Υπέρ για τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου ψήφισαν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός Βόλου, Ξάνθη και Αρης. Τα λευκά προήλθαν από τον Παναθηναϊκό, τον Πανιώνιο, τον Πανσερραϊκό και την ΕΠΟ.

Αμέσως μετά, έγινε κλήρωση με ευχές για «καλή σεζόν». Πρώτα οι παράγοντες διαφώνησαν ανοιχτά και μετά θέλησαν να στείλουν ένα καλό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής(28-29 Αυγούστου):

Καβάλα-Αρης, Λάρισα- Ατρόμητος, Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη, Ηρακλής-Ολυμπιακός, Πανιώνιος -Ολυμπιακός Βόλου, Κέρκυρα-ΑΕΚ, Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός.

Τα κυριότερα ντέρμπι:

ΠΑΟΚ-Αρης (πέμπτη), Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ (έκτη), ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (έβδομη), Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός (όγδοη), ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (δέκατη), Ολυμπιακός -ΠΑΟΚ (ενδέκατη), ΑΕΚ-Ολυμπιακός (δωδέκατη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...