Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

O Παπάζογλου το έσωσε στο φινάλε

Βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα ματς παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο του φιλικό επί γερμανικού εδάφους, στο οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Νυρεμβέργη, ωστόσο, χρειάζεται ακόμα δουλειά για να παρουσιαστεί έτοιμος ενόψει Αγιαξ (28/7).
Ωστόσο, ο «δικέφαλος» προδόθηκε για άλλη μια φορά από στημένη φάση κι εκεί θα πρέπει να εστιάσει περισσότερο ο Μπερέτα που δήλωσε ικανοποιημένος τόσο από την εμφάνιση, όσο κι από την δουλειά που έγινε στη Γερμανία.
Ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΟΚ με συνταγή... Σάντος με το 4-4-2 να μοιάζει αρκετά με το 4-2-3-1 που έπαιζε ο Πορτογάλος προπονητής. Ο Σαλπιγγίδης με τον Μουσλίμοβιτς ήταν το επιθετικό δίδυμο με τον Βόσνιο φορ να παίζει στο μεγαλύτερο διάστημα λίγο πιο πίσω από τον Σάλπι.
Στην άμυνα ξεκίνησαν οι Τσιρίλο, Μαλεζάς στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Σνάουτσνερ, δεξιά ο Μπουσαϊντί, αμυντικά χαφ ήταν οι Βιτόλο, Φωτάκης, δεξιά ο Σορλέν κι αριστερά ο Φιλομένο.
Αν και ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Γερμανούς, πλην της φάσης που δέχτηκε το γκολ, η αδυναμία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ήταν εμφανής. Η άμυνα του «δικέφαλου» ήταν μαζεμένη πιο πίσω απ’ ό,τι συνήθιζε να την στήνει ο Μπερέτα, όμως υπήρχε ασυνεννοησία μεταξύ των χαφ και των επιθετικών.
Το ματς ξεκίνησε με φάση για τον ΠΑΟΚ (4') με τον Φιλομένο να μπαίνει από αριστερά και να σουτάρει άουτ.
Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας κυρίως στο α’ ημίχρονο με τις δυο ομάδες να κάνουν πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις και να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου. Ωστόσο, οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ (40') με τον Βόλσαϊντ να πετάγεται μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής και να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά.
Στο ημίχρονο, ο Παπάζογλου πήρε τη θέση του Μουσλίμοβιτς που έπαιξε δίπλα από τον Σαλπιγγίδη με τον νεαρό φορ να έχει θετική παρουσία. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει νωρίτερα με τους Φιλομένο (63') κι Αθανασιάδη (78', 79') (σ.σ. μπήκε στο 64’ στη θέση του Σαλπιγγίδη) και τελικά τα κατάφερε με τον Παπάζογλου στην τελευταία φάση του αγώνα.
Μικρά-μικρά
* Περίπου 1000 οπαδοί του «δικέφαλου» έδωσαν βροντερό «παρών» στις εξέδρες του γηπέδου.
* Πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ υπό το βλέμμα του προέδρου του, Θοδωρή Ζαγοράκη.
* Μια ξαφνική αδιαθεσία, κατά τη διαδρομή προς το γήπεδο, κράτησε τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο, ενώ ο Σαβίνι αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και δεν θα χρησιμοποιηθεί. Εκτός αγώνα και οι Κοντρέρας, Ιβιτς, Λίνο, Βιεϊρίνια.
Το φιλμ του αγώνα
90': Ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζει στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Παπάζογλου, να κάνει την προβολή στο βολέ του Στέφενς, τον διαιτητή να μην βλέπει παράβαση και τον νεαρό φορ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!
79': Σουτ του Αθανασιάδη, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
78': Καλή κάθετη πάσα του Κουτσιανικούλη στον Αθανασιάδη, με τον Στέφενς να τον προλαβαίνει και να απομακρύνει τον κίνδυνο την τελευταία στιγμή.
66': Ο Εκίτσι βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, μπήκε από δεξιά, πλάσαρε όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.
59': Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει. Ομορφη εκτέλεση φάουλ του Σορλέν από τα αριστερά, ο Παπάζογλου από κοντά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.
63': Ο Γιουντ παίρνει την... μπουκιά από το στόμα του Φιλομένο που βρέθηκε απέναντι από τον Στέφενς κι ετοιμαζόταν να πλασάρει.
58': Ο Αϊγκλερ ξέφυγε από τον Μπουσαϊντί, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.
46': Ξεκίνησε το β' ημίχρονο με τον Παπάζογλου να παίρνει τη θέση του Μουσλίμοβιτς.
40' ΓΚΟΛ: Από «στημένη» φάση προδόθηκε η άμυνα του ΠΑΟΚ. Οι Γερμανοί εκτέλεσαν φάουλ από δεξιά και περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή, ο Βόλσαϊντ νίκησε κατά κράτος στον αέρα τους αμυντικούς του «δικέφαλου» και με δυνατή κεφαλιά από τα δυο μέτρα νίκησε και τον Χαλκιά για το 1-0.
25': Παιχνίδι κέντρου με κακές μεταβιβάσεις και χωρίς φάσεις από τις δυο ομάδες.
4': Καλό σουτ του Φιλομένο μέσα από την περιοχή κι από πλάγια θέση, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
ΓΚΟΛ: 90' Παπάζογλου - 40' Βόλσαϊντ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Μπουσαϊντί

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (64' Μπαλάφας), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Σορλέν, Φωτάκης (77' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (46' Παπάζογλου), Φιλομένο (84' Μίλιεβιτς), Σαλπιγγίδης (64' Αθανασιάδης)
ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ: Σέφερ (46' Στέφενς), Νίλσον, Άιγκλερ, Ένγκελερ, Γιουντ (78' Μακ), Φρανς (69' Σαουτέρ), Μπούντογκαν, Σίμπερ (70' Μποάκι), Πίνολα (60' Βολφ), Βόλσαϊντ (70' Μπίλερ), Μίνταλ (32' Εκίτσι λ.τ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...